Sidor

onsdag 26 juni 2013

c mp och s i landstinget lägger sin politiska energi på att arrangera lyxfester och ordna vinmingel med snittar på Gotland istället för att ägna sig åt att förbättra sjukvården.

Björn Brink, centerpartiet, försöker nu förtydliga hur c mp och s tänkte med lyxfesten för landstingets Gävleborgs chefer och politiska elit. Blir du klokare efter att ha läst detta;

– Eftersom fler personer är bjudna på personalfesten blir summan per kuvert mindre, det är inte olika varianter utan samma upplägg på alla fester. Jubileumsfesten blev egentligen billigare totalt men dyrare per person för att det var färre som skulle gå på den.

--

Landstinget Gävleborg ligger i botten över kvalite i sjukvården. Man skulle då tro och förvänta sig att den politiska ledningen lägger all tid och kraft på att förbättra sjukvården i länet men istället lägger man sin politiska energi på att arrangera lyxfester och köpa in vindkraft. Räcker inte det så åker man även till Almedalen, där man arrangerar ett mingelparty för 40 000 kr med vin och snittar. Så långt ifrån sjukvård och kärnverksamhet som man kan komma.

Man har alltså helt tappat fokus på varför man har fått ansvar att leda sjukvården i Gävleborg och jag ser fram emot valet 2014 då Nya Moderaterna får möjlighet att ta över styret från s så att vi kan börja det långa och mödosamma arbetet med att förbättra sjukvården i länet. Det kommer inte att finnas någon enkel lösning, eller quick fix, men varje dag som går med det styre som finns idag är en förlorad dag.

Inga kommentarer: