Sidor

fredag 14 maj 2010

MP kör med dubbla budskap - klockren analys i DN!

DN har gjort en analys av miljöpartiets valplattform och konstaterar att miljöpartiet går till val på dubbla budskap. Dels en politik som sägs vara gemensam med s och v men dels en helt egen politik där alla extrema förslag är kvar.

DN skriver; (klicka på rubriken för hela artikeln)

MP vill stoppa alla motorvägsbyggen. Medan de rödgröna vill satsa lika mycket som regeringen på vägbyggen.De här dubbla budskapen beror på att MP-ledningen till skillnad från V inte nöjer sig med att agera hjälpryttare till det stora S-partiet. MP vill bli en maktfaktor som kan spela på jämbördig nivå med M och S, och därmed kunna få igenom mer av sin långtgående miljöpolitik.

MP-språkröret Maria Wetterstrand vill också upplösa den rödgröna alliansen om den förlorar höstens val.Risken är dock att väljarna blir tveksamma inför de splittrade rödgröna budskapen som kommer nu just i ett uppblossande krisläge. När den internationella finanskrisen bröt ut senhösten 2008 var det också oklart om oppositionen ville samarbeta, och då föll opinionssiffrorna.

2 kommentarer:

PEJ sa...

På tal om dubbla budskap...... sep 2006: "Vi kommer aldrig att höja bensinskatten" (Reinfeldt) - nov 2006: BENSINSKATTEN HÖJDES !!

Lars Beckman sa...

Skillnaden var att alliansen höjde några skatter och avgifter men sänkte andra kraftigt, medan vänsterpartierna enbart vill höja skatter.