Sidor

fredag 14 maj 2010

Vänsterpartiernas förslag är ett stort hot mot Gävleborg - bra debattartikel i HT idag.

Anders W Jonsson (C) Tomas Tobé (M) Margareta B Kjellin (M) Hans Backman (FP) och Lennart Sjögren (KD)skriver idag på debattplats i HT om vad förslagen från vänsterpartierna skulle betyda för Gävleborgs län. Jag delar deras uppfattningar.

Ett utdrag från artikeln hittar du här nedan och hela artikeln hittar du genom att klicka på rubriken.

-----

Gävleborg är på gott och ont beroende av exportindustrin. Följden blev att vi drabbades särskilt hårt av lågkonjunkturen. Regeringen har ansvarsfullt fört Sverige genom krisen och svensk ekonomi är nu starkast i EU. Nu väntar en tid med åtgärder för att stärka konjunkturuppgången och därför förvånas vi över vänsterpartiernas besked.I raden av röda skattehöjningar återfinns också höjning av drivmedelskatterna. Bensinpriset ska höjas och en kilometerskatt för lastbilar ska införas. Det blir en landsbygdsskatt. Förslaget slår direkt mot människor på landsbygden som inte kan välja tunnelbana istället för bil. Kostnaden ökar med 500–1 200 kronor per år. Dessutom verkar förslaget vara skräddarsytt för att slå undan fötterna på skogsindustrin och landsbygdens gröna näringar. Bara inom skogsindustrin hotas i Sverige 30 000 jobb och kostnaderna ökar med 1,8 miljarder. Skattehöjningen ska användas till att höja bidragen för höginkomsttagare som blir arbetslösa eller sjuka.

6 kommentarer:

hanna sa...

största hotet mot pappars- och skogsindustrin är avregleringen av elmarknaden. Det har redan slagit ut stora delar av den industrin.

"Regeringen har ansvarsfullt fört Sverige genom krisen och svensk ekonomi är nu starkast i EU." skriver du.
Men VART är jobben, Beckman ?????

Reinfeldt sa: "Min regering kommer att utvärderas utifrån jobben". Och jag HOPPAS verkligen folket kommer ihåg det !!!!!

Lars Beckman sa...

Nej, det är inte det största hotet mot jobben, det är den snabbavveckling av kärnkraften mp vill göra tillsammans med alla andra stolligheter.

PEJ sa...

vart har du fått "snabbavveckling" ifrån ??
Vart står det någonstans ??

Lars Beckman sa...

Miljöpartiet kräver det.

Picus.V sa...

Vad har du fått det ifrån?

"Kärnkraften vill vi successivt fasa ut med hänsyn till sysselsättning och välfärd och i den takt kärnkraftselen kan ersättas med el från förnybara källor samt energi-effektivisering".
(www.rodgron.se)

Ditt påstående att Mp vill snabbavveckla är en lögn Lars.
En politisk bluff. Ett påhitt av en moderat virrhjärna ...

Lars Beckman sa...

Nej, det är inte påhitt. Som framgår av DN´s analys idag så går MP till val både med de röda och med en egen valplattform, som också är röd. De har alltså dubbla budskap till väljarna.