Sidor

lördag 29 december 2012

Elin Lundgren socialdemokratisk riksdagsledamot vill förbjuda fyrverkerier i Sverige!

Om socialdemokratiska riksdagsledamoten Elin Lundgren fick bestämma skulle inte fyrverkerier få säljas i Sverige till privatpersoner! Vilket tråkig nyårsafton det skulle bli om s fick bestämma!

Samma person vill även förbjuda alkohol så det blir ett nyår utan bubbel och fyrverkeri om s får bestämma.


11 kommentarer:

Markus Mattila sa...

Fast det har hon inte sagt. Det hon har sagt är att hon vill begränsa användandet av fyrverkerier för privatbruk. Inte förbjuda.

Vad gäller alkohol så vet jag att hon är nykterist, men hon har aldrig påstått att hon vill förbjuda alkohol.

Djupt ohederligt att hitta på sådana falska anklagelser.

Ett nytt lågvattenmärke.

Markus Mattila sa...

Det Elin har sagt är att hon vill begränsa fyrverkerier för privatbruk, inte förbjuda dem.

Vad gäller alkohol så vet jag att hon är nykterist, men hon har inte sagt att hon vill förbjuda alkohol.

Djupt ohederligt att hitta på falska påståenden om sin politiska motståndare.

Ett nytt lågvattenmärke!

Anna sa...

Sen när innebär en begränsning som kommer rädda liv och spara pengar (minskade sjukvårdskostnader) något dåligt?

Det är ingen som säger att det inte får skjutas raketer... Bara inte av vilken nisse som helst?

Professionella människor som vet vad dom gör och är NYKTRA. Inte den vanliga halvlulliga svenssonen som inte vet vad han pysslar med...

Anonym sa...

Hej, Du har fel. Så tråkigt att Nya Moderaterna företräds av personer med låg läsförmåga. Hon har varken föreslagit ett generellt förbud av det ena eller det andra. Om du inte har bättre politiska argument än att du måste fabricera dem måste det vara ganska tomt i moderaternas argument-box, eller hur?

Christer sa...

Lars! Du skriver här på din blogg att Elin Lundgren vill "förbjuda fyrverkerier i Sverige" och hänvisar till en riksdagsmotion. Den har jag nu läst igenom fyra gånger och kan inte se att Elin på en enda punkt skriver det du säger att hon föreslår. Kan inte du vara lite tydligare och berätta för mig som inte fattar var jag kan läsa om Elins "förbudskrav"?
Dessutom skriver du att Elin vill "förbjuda alkohol". Även här skulle jag vilja att du förtydligar dig; var kan jag läsa om det kravet från Elin? Hon kanske har motionerat i den frågan också? I så fall är det ju enkelt för dig att bara lägga upp länken så att jag kan läsa. Det finns i och för sig ett alternativ till som kan förklara en del: De moderata väljarna i Gävleborg har valt att skicka en mytoman, som valt att som taktik misskreditera sina politiska motståndare, till riksdagen? Men så kan det väl ändå inte vara? Vänliga hälsningar Christer Wik

Anton H sa...

Fast det där är ju inte sant, Lars!

Åsa H sa...

Motionen vill ju inte förbjuda fyrverkerier utan privatpersoners rätt att köpa och använda fyrverkerkerier. Något som skulle minska skadorna för både djur och människor. Och dom snyggaste fyrverkerierna är ju ändå dom stora som bara kommuner eller företag har råd med

Och förbjuda alkohol, var fick du det ifrån. Lundgren har motionerat om en mer restrektiv alkoholpolitik, men därifrån till förbud är steget ganska långt. Kolla upp fakta innan du bloggar nästa gång så blir det mer trovärdigt.

Anonym sa...

Men va skönt det skulle vara utan fyrverkerier.
Inga skador på fulla människor.
Inga skador på egendom (bränder et c)
Inga rädda hundar, hästar, katter, kor eller andra djur.
Lugna djurägare.

Miljöaspekten är också viktig. I dagens moderna samhälle är det nästan obegripligt att man får hantera fyrverkierier privat.

Fram för att kommun/stad arrangerar något centralt om det nu är ett måste. Via TV duger annars gott, eller inte alls.
Finns väl massa annat som är skoj?
/Britt

Anonym sa...

Jag vill förbjuda sossar att öppna sin mun. Förutom när dom ska äta.
mvh/Johan.

Anonym sa...

Alltså, är det fyrverkerier det hänger på om nyår blir rolig eller inte. Ja, då har man verkligen ett innehållslöst liv. Synd om dessa människor!

Indra sa...

Så du tycker att ditt personliga höga nöje är viktigare än att ta hänsyn till miljön, livrädda djur - både vilda och tama - där vissa faktiskt dör av skräck, människor från krigshärjade länder med PDSD, senildementa, utvecklingsstörda och andra sjuka människor som inte har några förutsättningar att förstå vad som händer, och därför blir livrädda, ungdomar som skadas allvarligt av raketer och nedbrunna hem pga missriktade fyrverkerier? I såfall tycker jag att du ska fundera på om du är lämplig att få representera andra människor. Det krävs en viss form av empati för att göra det jobbet, vilket du verkar sakna. Mvh/I.Berglund