Sidor

fredag 12 juni 2015

Lyssna på det skrämmande inslaget om judehat och vänstervridning på SR Ekot

På det här klippet från Youtube kan du höra en upprörd fd medarbetare på SR Ekot beskriva hur stämningen var på SR Ekot. Hon beskriver ett judehat och vänstervridning som hon inte stod ut med.

Det är självklart ett allvarligt och demokratiskt problem att våra fria medier nu har stora problem, och måste skära ned redaktionerna samtidigt som resurserna ökar till SR och SVT. Det innebär att den media obalansen bara kommer att bli större och större. 8 av 10 medarbetare röstar mörkrött på SVT och SR och det märks tydligt i den rapportering som sker dagligen. Timbro granskar hur media vinklar nyheter och det är viktigt i en demokrati att även någon granskar granskaren. Det är dock inte populärt och själv blev jag uppringd och utfrågad om mitt syfte med att blogga om media av P4 Gävleborg 2009/2010. Samma person från SR ringde även till den regionala förbundsledningen och ställde frågor om min kritik mot P4 Gävleborg. Samtalet gav effekt på det sättet att personen som blev uppringd försökte få mig att sluta att blogga om SR. Jag upplyste båda personerna om att Sverige har yttrandefrihet och det gäller även förtroendevalda som bloggar. Det var faktiskt en märklig upplevelse att SR försökte tysta en politiker i Sverige. Så skulle det säkert inte gå till idag men vänstervridningen är dock värre än någonsin i SR Gävleborg och SR Ekot. Det är förmodligen en större möjlighet att springa på en allianssympatisör på Byggnads expedition än på en SR redaktion.

Det är ett demokratiskt problem när nyheter ständigt vinklas vänster. Det gäller inte minst i val som beskrivs i andra länder. Varje gång så står ett förvånat svenskt folk när en socialist inte vinner ett val efter att man lyssnat på mediarapporteringen i SR/SVT. Inte minst politiken i USA. Det är en avgrundskillnad i rapporteringen om amerikansk politik i amerikanska medier jämfört med SR/SVT. Inte minst i rapporteringen om Hillary Clinton. Enligt svenska medier så behöver man väl inte hålla något val eftersom det redan är klart? Så är inte alls rapporteringen i USA. Bara för att ta ett aktuellt exempel. Alla i Sverige vet väl att Israel är skurkar och Palestina goda? Det är inte alls så mediarapporteringen ser ut i USA om samma konflikt men uppenbarligen är SR och SVT kvar i 60-tals vänstern?Inga kommentarer: