Sidor

måndag 19 december 2011

Dags att sprida fakta för att motarbeta rasisterna i SD!

I Sveriges riksdag finns det två extrema partier som står mycket långt från övriga partier. Det ena partiet är vänsterpartiet som är en rest från det forna östblocket och som fortfarande drömmer om en kommunistisk utopi. Det andra extrempartiet är Sverigedemokraterna som hittar sin väljarbas i människor som känner sig utanför samhället. Istället för att ta tag i sina egna problem skyller man omständigheterna på "invandrare". Det är djupt tragiskt och beklagligt och det bästa sättet vi kan motarbeta rasisterna i SD på är att genom att skapa ett bättre företagsklimat och stimulera människor att arbeta genom jobbskatteavdraget - minska utanförskapet. Då minskar också såväl vänsterpartiets som sverigedemokraternas väljarbas.

Det är också viktigt att bemöta de s.k sanningarna om invandringen och det är utmärkt att Regeringen tagit iniativ till en webbplats där fakta om invandringen kan spridas. Nu kommer inte en hemsida att motarbeta sd särskilt effektivt men det är ett första steg. Det är viktigt att vi som vill ha ett öppet Sverige där våra exportföretag kan fortsätta ha ett gott rykte i världen verkligen berättar om vikten av fri handel och rörlighet. Invandringen är ett bra verktyg för att få Sverige närmare världen. Däremot så ska vi inte sluta upp med att fortsätta utveckla politiken på det här området. Det är viktigt att om man kommer till ett nytt land så snart som möjligt får lära sig språket, för att därigenom kunna få ett riktigt jobb. Det är också viktigt att man snabbt får komma i kontakt med en arbetsplats. Under den tidigare s-regeringen så dröjde det i genomsnitt 7 år innan en invandrare kom i kontakt med en arbetsplats, efter det att man tragglat sig igenom SFI kursen. Det var också kommunernas socialenhet som invandraren kom i kontakt med istället för med Arbetsförmedlingen men nu är detta ändrat. Det leder till att vi på sikt kommer att få mycket snabbare integration. Det är också viktigt att lyfta fram alla de jobb som invandrare till Sverige skapat och även lyfta fram de över 700 000 svenskar som inte är födda i Sverige som går till jobbet varje vecka.

Så motarbetar vi rasisterna i SD och för dig som vill veta om hur många invandrare som arbetar har SVD en faktakoll som hur hittar här!

27 kommentarer:

Anonym sa...

Är det dags att sprida fakta?
Var det inte dags för ca två val sedan? När jag och många med mig fortfarande röstade på M.

Era fakta stämmer inte och ni kan inte ta SD i debatt.
Flytta till en förort med massor av utlänningar, ställ din cykel i cykelstället, parkera din bil i garaget och se vad som händer.

Jag bor i förorten!

/Danne

Anonym sa...

Jag känner mig inte alls utanför samhället och jag röstar SD.
/Kjell Håkansson

Anonym sa...

De 7 svenskfientliga partierna samt media har förått svenska folket.

Anonym sa...

Förra veckan var det ""600000 som gick till jobbet" denna "700000". Integrationen och sysselsättningen går lysande. Men seriöst, Lars, om ni vill motarbeta SD lär ni nu förstå att de inte är rasister utan REGERINGSkritiker, invandringsPOLITISKA motståndare. Ska det vara så svårt att skilja på äpplen och päron?

Intressant att artikelbilden representeraas av "Vi och dom", exakt det samhälle som Moderaterna verkar för sedan 2006. Vi = de arbetande. Dom = de sjuka, de arbetslösa, de utslagna.

/Gävlebo för SD 2014

Anonym sa...

Samma gamla vanliga sörja som peppras ut av åsiktsextremisterna som för övrigt inte verkar ha något annat för sig än att klicka på vi gillar olika. Väldigt konstruktiv sammanfattning dock, eller vänta en smula, jag ska faktiskt vara ärlig och säga sanningen. Jag läste inte ett ord vad som stod, för det är precis samma gamla överspelat trams som kommer ur mungiporna på er åsikts-hatare, att ni inte skaffar er lite självinsikt så kanske man skulle ta er på allvar.

Anonym sa...

SD var större än KD och V i senaste valet. Hur kan man förringa dem som någon extremister? Vilka åsikter har ni om KD? Är de också mentalt rubbade arbetslösa rasister som lever i utanförskap?

Anonym sa...

En sakt till. Faktum är att Det tredje största partiet hade bara 1,64% mer än SD. Det var MP med 7.34%. Sedan ledde S och M med mångfaldigt fler %.
Med detta man man alltså påstå att MP, FP, KD, SD, V, C är tokiga extremister som, om de hade något i huvudet, skulle rösta på S&M.

http://www.val.se/val/val2010/slutresultat/R/rike/index.html

Anonym sa...

Lars, du bor i ett svenskt idyll område och har ingen som helst aning om hur det är att leva i en förort. Jag bor nämligen i Malmö där mer än 40% har utländsk bakgrund. Ibland skäms jag över att det finns så många människor som du, folk utan vetskap, som spyr ut dessa ''sanningar'' och sätter etiketter på andra människor för att de har en annan åsikt.

Lars Beckman sa...

Här finns det fakta om hur många som inte är födda i Sverige som går till jobbet varje vecka, och det är över 700 000 personer varje vecka.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/faktakollen-loof-600-000-utrikesfodda-gar-till-jobbet-varje-dag_6695464.svd

Anonym sa...

Definitionen av sysselsatt lyder: ”Personer som under en viss vecka (referensveckan) utförde något arbete (minst en timme), antingen som avlönade arbetstagare, som egna företagare (inklusive fria yrkesutövare) ELLER OAVLÖNADE medhjälpare i företag tillhörande make/maka eller annan medlem av samma hushåll (=sysselsatta, i arbete)”.

Går det att ta den här informationen på allvar när man räknar in oavlönat arbete som sysselsättning eller arbete?

Visste ni att gangsterledaren för Wolfpack, han som blev skjuten nyligen, jobbat på H&M. Han bidrog också till samhället genom jobb. Frågan är hur mycket han bidrog och hur mycket det egentligen kostade att ha honom och hans stora släkt här. Bara för att man är företagsam betyder det inte att samhället går med vinst. Girighet, naivitet och verklighetsfrånvaro kommer bli den här regeringens fall.

Rickard sa...

Fördomar måste alltid bemötas... http://www.hesperus.nu/?p=1133

Anonym sa...

Seriöst, Lars, med den retoriken har vi alltså ingen arbetslöshet alls i Sverige?
Finns inte EN person i landet som inte gör minst EN timmes arbete per månad. Grattis med den retoriken har vi ingen arbetslöshet.

Anonym sa...

Tjena Lars.
Riksdagens egen utredningstjänst har fastslagit kostnaden kopplade till invandring till MINST 35 miljarder per år.

Varför är ni inte öppna med dessa siffror inför svenska folket??

Anonym sa...

Hej Lars. Jag är ingenjör och snart teknisk doktor. Dessutom röstar jag på SD och är stolt över det. Jag förstår inte riktigt vad du menar när du skriver att jag ska ta itu med mina egna problem. Den här "faktakollen" är för övrigt riktigt skrattretande. Tunnare material får man leta efter.

Alexander sa...

Lars

Några frågor jag hoppas du kan svara på:

1.Hur kan den höga arbetslösheten bland invandrare vara en ekonomiskt vinst för Sverige?

2. Vad tycker du om överrepresentationen i brottslighet hos invandrare även med hänsyn till socioekonomiska faktorer?

3.Varför är det så få riksdagspolitiker som bor i invandrartäta förorter? Borde man inte bosätta sig i de paradis man vill att andra ska uppleva?

Alexander sa...

Lars

Om du "vill ta debatten" så hoppas jag du svarar på de frågor du fått.

Anonym sa...

Om det bara vore verkliga fakta, som Ullenhag presenterar. Men - tyvärr.

Risken finns att människor som konfronteras med de presenterade felaktigheterna ännu mer tar avstånd från den öppenhet och idealism som ansatsen andas.

Rickard sa...

Fördomar måste alltid bemötas… Del II http://www.hesperus.nu/?p=1142

Alexander sa...

Lars

Anser du att det jag skrivit är fel? Varför kan du då inte bemöta det och svara? Eftersom du anser dig ha fakta på din sida borde det ju inte vara något problem.

Utlandssvensk sa...

Angående massinvandring kan man jämföra med immigrationen till USA under slutet av 1800 talet och början av 1900, ty i detta fall använder samtliga seriösa historiböcker just termen ”massinvandring” för att beskriva processen och eftersom den svenska immigrationen idag är ungefär lika stor per capita måste man antingen anse att samtliga historiskildringar i västvärlden är ”högerextrema” eller helt enkelt erkänna att massinvandring är rätt term för att beskriva det som nu händer i Sverige.

Lite siffror från USA:

During the third wave of immigration, the Industrial Revolution brought an unprecedented number of immigrants to America – over 18 million during the first three decades. Between 1900 and 1910, the largest influx of immigrants arrived in US history ? 8.8 million people

Years Number of Immigrants
1891 – 1900 3,687,546
1901 – 1910 8,795,386
1911 – 1920 5,735,811
1921 – 1930 4,107,209

Total Population USA:

1890 62,979,766
1900 76,212,168
1910 92,228,496
1920 106,021,537
1930 123,202,624

Så om vi räknar på årlig immigration i procent får vi:

1891-1900: cirka 370.000 per år på en befolkning av cirka 70 miljoner (snitt av 63 och 76), dvs cirka 0.5% per år. Om vi gör samma för resten av siffrorna får vi:

År Immigration i procent per år

1891 – 1900 0.5
1901 – 1910 1.0
1911 – 1920 0.6
1921 – 1930 0,4

Som vi kan se ligger Sverige i dag högre (mer än 100.000 nya PUT på en befolkning som är under 10 miljoner) än vad som någonsin var fallet i USA.


Men visst, när Alliansen nu öppet har inrättat ett regelrätt propagandaministerium kan ni väl även ta nästa steg in i Orwells värld: Utfärda listor med "korrekta" benämningar och inför straffansvar om man inte använder dessa.....

brodeur sa...

Hur vore det om M återgick till moderatpolitik i denna fråga och samarbetade med SD som alla M väljare vill. I stället för att leka Mona Muslim i Freddans infantil tappning.
Ni har inte väljarna med er och inte medlemmarna heller för den delen. Det är inte MP du är med i utan M.

brodeur sa...

http://klimatsmart.blogspot.com/2011/12/irrelevant-gruppering.html

Apropå tramset med 600 000 "som jobbar"

Anonym sa...

Jag röstade på Modsen första gången i början på 70 talet
Men sen kom SD in på banan och då blev det SD.
Jag gillar inte Modsens politik som går ut på att ta in blattar som jobbar för låga löner för att sänka pursvenskarnas löner

GalaXyBloggen sa...

http://galaxybloggen.blogspot.com/2011/12/puckat-pa-twitter.html

Ta debatten nu. Jag väntar på dina svar.

/Mats Carlsson

Anonym sa...

Jag är "högt utbildad" (fånigt uttryck, vem har inte minst en kandidat nuförtiden?), före detta moderat, röstar stolt på SD och är verkligen inte utanför samhället på något sätt.

Regeringen sida för att bekämpa "myter" är ju inte direkt faktabaserad, och har fått mycket skälig kritik.
Sedan Lars så är ju du ökänd på twitter för att mest tramsa och inte för att ta någon debatt, hoppas du sköter debatter i riksdagen bättre. (För din egen skull, mig gör det bara gladare ju sämre M presterar)

Anonym sa...

Du påstår att 700000 utrikesfödda går till jobbet varje vecka. Intressant Ullenhag påstår att 6000000 utrikesfödda går till jobbet varje vecka. Ni tycks inte vara överens om eran propaganda.
Man ska dock notera att det räknas som att du är sysselsatt om du har en verksamhet som omfattar en timme i veckan. Det går att läsa mer om på Affes Statistikblogg.
http://affes.wordpress.com/category/satir/

Anonym sa...

Angående att känna sig utanför...
Hur upplever du känslan av att ha ett utseende som vid varje försök att uppvakta en atraktiv kvinna på krogen skulle resultera i hånskratt och/eller örfilar ? Samma kvinna som en man med ditt utseende inte skulle tveka en nanosekund att vara otrogen med om chansen gavs. Vi vet alla hur folk tillhörande den exteriöra andrasorteringen lider i lönndom allt sedan de första avhysningarna på högstadiediscoteket...

I det nya spännande samhället där utseende och framgång är viktigt så är en man med ditt intellekt och utseende en mycket tragisk uppenbarelse. /Civ ing@320hp > SD2011