Sidor

onsdag 1 oktober 2014

DN höjer priset kraftigt på prenumerationer.. Är de verkligen rätt väg att gå för att fler att behålla sin morgontidning?

Dagstidningarna spelar en stor roll för det demokratiska samtalet i Sverige. Det är genom dagstidningen som de flesta människor får sina lokala nyheter. (SR och SVT lokala nyheter plockar som bekant även sina lokala nyheter från morgontidningen)

När man var ute i valrörelsen och knackade dörr så kunde man i Gävleborg se att det är många hushåll som inte har morgontidningen (de saknade lapp för vilken tidning som de hade på brevlådan)

Det betyder att det alltså blir mindre och mindre hushållstäckning för den lokala tidningen. Svårigheten för tidningen är att få betalt för någonting som många nu anser vara gratis - nyheter...

En förklaring som jag får är att det är många som tycker att tidningen är för dyr, och nu ser jag att DN höjer priset kraftigt för prenumerationer. Det skriver Mediavärlden om...

Jag förstår att tidningen måste ha in pengar för att betala sin journalistik men att chockhöja priset är nog inte rätt väg att gå, om inte DN vill bli en utpräglad 08 produkt och då överger man helt enkelt landet? Jag hoppas att våra egna morgontidningar inom Mittmedia istället skulle kunna sänka priset på prenumerationer så att fler väljer att ha kvar sin morgontidning, eller till och med skaffa en ny prenumeration. Ulf Berg (M) föreslog i somras att Posten och tidningen ska kunna samdistribueras på landsbygden/glesfbygden så att kostnader kan samordnas för tidning och post. Det vore ett värdefullt förslag att genomföra.


Inga kommentarer: