Sidor

måndag 17 juni 2013

Priset på det rödgröna styret i Gävle jämfört med allianstyrda Uppsala; 10 500 kronor /år.

I Gävle så tänker v mp och s chockhöja skatten med 600 miljoner kronor. Det betyder att priset för en barnfamilj blir 10 500 kronor per år för att bo i Gävle  jämfört med motsvarande familj i Uppsala. Priset för samma familj för att bo i Gävle jämfört med Nacka blir 22 500 kronor per år.

Det kan vara skillnaden på att ha råd att köpa glasögon till sina barn eller att kunna gå på Furuviksparken. För en barnfamilj som redan bor i Gävle så blir straffskatten på det rödgröna styret 5000 kronor mer per år. Under en mandatperiod så motsvarar det ca 20 000 kronor netto.

Det kan vara skillnaden mellan att ha råd att åka på semester eller inte någon gång per mandatperiod.

Gävle kommer nu att tillhöra de 25 kommuner i Sverige som har högst kommunalskatt i Sverige, trots att Gävle tillhör de 20 största kommunerna i Sverige.

I Uppsala som är allianstyrt så har man lägst arbetslöshet i Sverige medan man i v mp s styrda Gävle ligger bland de kommuner som har högst arbetslöshet. Samma Sverige med samma nationella lagstiftning och samma regering så blir utfallet dramatiskt olika. Skillnaden är det misstyre som består av v mp och s.



1 kommentar:

Mårten sa...

Mycket bra skrivet. Gävle måste byta styre 2014.