Sidor

torsdag 7 februari 2013

Viktigt att näthat och nätmobbning bekämpas!

Uppdrag Granskning och ett stort antal medier tog upp ett viktigt ämne igår och det är det näthat och den nätmobbning som finns inte bara i Sverige idag, utan överallt där det finns internet. Det är ett allvarligt och stigande  bekymmer som måste bekämpas på alla nivåer. Allt från den enskilde individen som ska tänka på vad man skriver själv, till att rättsväsendet agerar när grova övertramp och brott sker.

Statsminister Fredrik Reinfeldt tar också frågan på stort allvar skriver Expressen.

Det är också ett stort bekymmer att politiska rörelser bidrar till nätmobbningen i Sverige. Ett exempel på det är bloggen Alliansfritt Sverige som häcklar allianspolitiker och alliansförslag. Det lägger en rå ton på den politiska debatten i Sverige och bidrar i allra högsta grad till att förstärka nätmobbningen i Sverige. Att den sidan inte granskas utifrån det perspektivet beror förmodligen på att 8/10 journalister i Sverige röstar på ett för Sverige olyckligt rödgrönt alternativ i svensk politik. Janne Josefsson tog upp det faktum att inte vänstern granskades i Sverige före 2004 i en intervju i Aftonbladet för ett par veckor sedan, och han konstaterade att det berodde på att så många journalister röstar på vänstern. Han borde ju vara väldigt insatt i just den frågan.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Handlar det inte mer av att du känner dig "kränkt" av politisk satir, mer än näthat?

Fem rader om ett allvarligt problem, åtta rader om din uppfattning vad som är källan. Åtta rader om EN sida på nätet.

Kan du inte förklara hur du tänkte med det? Jag är nyfiken. =)

Anonym sa...

http://www.alliansfrittsverige.nu/2013/02/moderatpolitiker-foresprakar.html

http://www.alliansfrittsverige.nu/2013/02/hur-man-hanterar-sin-uppgivenhet-nar-m.html

http://www.alliansfrittsverige.nu/2013/02/alliansfritts-centerprognos-slog-in-c.html

http://www.alliansfrittsverige.nu/2013/02/ms-arbetsgrupp-for-integration-utan-bali.html

Anders Winckler sa...

Hej Lars!

Menar du på allvar att det är samma sak att berätta för en kvinnlig journalist att man skall straffknulla henne med ett basebollträ tills hon dör, och att berätta att man inte tycker om moderat politik?

Skärpning!

kajsateresa sa...

Diskutera hårda debattklimat om du vill, men välj en bättre tidpunkt för guds skull. Uppdrag granskning sändes igårkväll - kan vi inte få diskutera kvinnohatet, våldtäktshoten och sexismen i ens ett dygn innan du försöker flytta fokus till alliansfritt?

Anonym sa...

Så banalt och fördomsfullt du skriver! Det är ingen valaffisch du kan gott utveckla åsikterna mer!

christina wegel sa...

Nja, Lars har ju en poäng i det att det råder slagsida i debatten. Uppgiften om journalisternas partisympatisörer, dvs. i etermedier ca 80 procent för s-mp-v, kommer ju från en hygglig källa: Kennet Asp i Gbg ( knappast någon högerman). Var finns granskningen av den hårdföra vänsterns ( AFA etc), med vilken många gullar, övergrepp som till form och innehåll knappast skiljer sig från det sk näthatet?

Per Persson (md2perpe) sa...

Om Alliansfritt Sverige håller på med nätmobbning, gör då inte antisocialdemokratiska Politikfakta.se det också?