Sidor

torsdag 17 januari 2013

Vem som styr ett land eller en kommun gör stor skillnad!

Sverige har sedan 2006 amorterat ned sin statsskuld ordentligt, vi har stabila statsfinanser och 200 000 har kommit i jobb sedan 2006. Svenska folket har fått ordentligt mer i plånboken tack vare jobbskatteavdragen, rut och rotavdragen och alla andra reformer som alliansregeringen har gjort.

På samma sätt som det har stor betydelse vem som styr Sverige så spelar det stor roll vem som styr i en kommun. Det senaste året har arbetslösheten sjunkit i alliansstyrda Hudiksvall. Alliansen och mp som styr Hudiksvall har arbetat hårt för att stärka det lokala företagsklimatet och genom det så har också företagen vågat investera och utveckla sina företag. I Gävle så går utvecklingen åt helt fel håll. I SVT Agenda i söndags så tog man fram den stad i Sverige som har högst arbetslöshet - v mp s styrda Gävle. Närliggande städer Uppsala Falun och Sundsvall har 40-50 % lägre arbetslöshet än Gävle. Tyvärr verkar det som att kommunledningen i Gävle helt har loggat ut och man verkar invänta det kommande maktskiftet i Gävle 2014. Det är ca 20 månader kvar till dess att alliansen tar över kommunen och det verkar som att det är 20 förlorade månader.

Den som drabbas av ett uselt företagsklimat är inte företagen utan det är invånarna. Företagen kan välja att flytta från kommunen eller att inte flytta hit. Det är vi som bor i Gävle som själva måste ta tag i situationen. Kommunen måste inse vilken roll de har, och det är inte att driva företag - utan att verka för att villkoren blir så goda i kommunen så att företagen står på kö för att flytta hit.

I GD så är det en socialdemokrat som skriver ett svar till mig på förra veckans debattartikel, och i dagens Arbetarblad svarar jag honom, och han svarar mig.

Jag har skickat ett svar till GD idag som skiljer sig från svaret i dagens Arbetarblad men grunden är densamma, dvs politiken spelar roll och kan påverka samhällsutvecklingen. Det verkar som att v mp och s har glömt bort det.

Inga kommentarer: