Sidor

söndag 29 juli 2012

Coop - livsmedelskedja närstående socialdemokratin i Sverige - hotade anställda med sparken om de var sjuka..

Länstidningen i Östersund skriver om en mycket allvarlig händelse där Coop hotade anställda med sparken om de skulle vara sjuka.

Tidningen skriver;

En lapp med texten ”yranrelaterad sjukdom = avsked :-)” sattes upp på Coop Forum i Lillänge. En lapp med glimten i ögat, hävdar Coop - direkt olämpligt tycker fackförbundet Handels. - Sådana här saker accepterar vi inte, säger Susanne Viklund, ombudsman på Handels.
          
Lappen fick anställda på Coop Forum att reagera och höra av sig till Handels, som i sin tur kontaktade ledningen på Coop Forum.

- Jag ringde till arbetsgivaren när jag fick vetskap om den och då plockade man ner den. Jag upplyste också om att det inte är en giltig anledning att avskeda folk för att de är sjuka, säger Susanne Viklund.

Kjell Edlund, informationschef på Copp Nord i Umeå, säger att skylten var uppsatt med glimten i ögat.

..

Nu har facket lagt ner frågan men det är ju ett mycket märkligt agerande från Coop måste man säga. Tänk nu tanken om ett privat företag hade agerat på ett liknande sätt. Hade de statliga medierna varit tysta i frågan? Nej. Hade facket låtit sig nöjas med att det var ett dåligt skämt? Förmodligen inte. Socialdemokraterna har ett och annat att göra med "rörelsens" affärsmässiga verksamheter och att hota anställda med sparken för att de är sjuka är inte ok, vilket s borde klargöra för sina chefer inom cooperationen.


 

2 kommentarer:

Max B sa...

Det där är nonsens. Förtal. Du måste ju vara tidernas hobbypolitiker. Tycker synd om dig.

Markus Mattila sa...

Arbetarrörelsen äger inte Coop, det gör dem som har ett medmera-kort: Alltså kunderna.

Dags att sluta med den här typen av populism och ägna dig åt riktigt Riksdagsarbete.

Pinsamt.