Sidor

tisdag 13 mars 2012

Debattartikel i Hudiksvalls tidning mfl idag om utbildningssystemet i länet!

Jag skriver tillsammans med moderata kollegor i Hälsingland om utbildningssystemet i länet i HT idag.

Vi avslutar vår artikel såhär:

Länets näringslivsstruktur består historiskt av skogs-, stål- och verkstadsindustri och här spelar högskolan en ytterst marginell roll som utbildningsanordnare eftersom den har valt andra inriktningar som profilområden. Ansvaret för det bär Högskolan i Gävles ledning. Riksdagens utredningstjänst har i en rapport nyligen visat att Högskolan i Gävle hamnar mycket lågt i nationella rankningsjämförelser och det är också ytterst bekymmersamt.

Studenter väljer i dag att i första hand läsa på universitet och Gävleborg är också det enda län norr om Dalälven som inte har ett universitet. Därför finns det all anledning för Högskolan i Gävle att utreda förutsättningarna för att bilda ett universitet genom ett samgående med ett närliggande universitet. Det vore mycket bra för medarbetarna på högskolan att få sin anställning på ett universitet och det vore bra för morgondagens studenter och länets invånare att Gävle och Gävleborg hade ett universitet.
I dag har Gävleborg en mycket bekymmersam situation på arbetsmarknaden för ungdomar. Det här måste lösas, men Socialdemokraterna har uppenbarligen inte några lösningar för framtiden. Vi ser fram emot att få ansvaret för fler hälsingekommuner efter valet 2014 så att vi kan utveckla länet till det bättre.

Lars Beckman (M) Riksdagsledamot, Jonas Holm (M) Hudiksvall, Lasse Molin (M) Ljusdal, Karl-Gustaf Kjellin (M) Nordanstig, Ingvar Persson (M) Bollnäs, Mikael Jonsson (M) Ovanåker

Inga kommentarer: