Sidor

lördag 24 mars 2012

218 företag från Ung Företagsamhet ställde ut i Sandviken igår!

GD AB och helahälsingland skriver om den stora företagsmässa som var i Sandviken går. Själv hade jag förmånen att sitta i juryn för bästa säljare hela dagen, och det var en fröjd att se alla duktiga ungdomar som sålde sina produkter och tjänster till juryn.

Ung Företagsamhet Gävleborg är bäst i Sverige genom att det är störst andel ungdomar i Sverige som är med i UF och på sikt kommer det att leda till stora fördelar för länet, genom att fler kommer att starta företag senare i livet när man provat på att göra det under skoltiden.

Ett företag var riktigt roligt. Man sålde USB minnen till datorer och man hade sin placering i Bollnäs. Man köpte USB minnena i Kina och var på väg att ta en order på 4000 stycken - till ett företag i Kina!!

En av delägarna i företaget hade en nära anhörig som var VD assistent till VD i det företag som var nära att placera ordern. Världen har blivit mindre och mindre genom den nya tekniken och det utnyttjar ungdomarna som driver sitt företag från Bollnäs. Globaliseringen gynnar länet genom nya möjligheter att göra affärer så fri handel EU medlemskap och en ökad rörlighet av människor skapar alltså tillväxt och jobb i Sverige och Gävleborg.

Inga kommentarer: