Sidor

måndag 21 november 2011

Självklart ska Gävle kommun kräva tillbaka de 6.5 miljonerna från Furuviksparken!

Arbetarbladet skriver om en skriftväxling mellan Gävle kommun och privatägda Park och Resort / Furuviksparken. Föga förvånande vill inte nuvarande ägarna betala tillbaka 6.5 miljoner med hänvisning till att de inte är ansvariga för skulden till Gävle kommun. Det är ett högst naturligt svar från dem, men självklart ska Gävle kommun kräva tillbaka varje krona till Gävleborna.

Att Park&Resort har varit medveten om skulden till Gävle kommun när man köpte parken visade man med det brev man skickade till Gävle kommun där man bad kommunen att skriva av skulden så man har köpt parken med full kännedom om den ekonomiska situationen.

Det vi ser nu är ett spel av Göran Arnell och Helen Åleskog, där man vill måla upp en bild av att Park och Resort vägrar att betala osv - och sedan kommer man att föreslå politikerna att skriva av skulden eftersom man är rädd för att den juridiska processen kommer att bli så dyr osv.

Vad Gävle kommun nu ska göra är att skicka en faktura på återbetalningen på beloppet och vägrar Park och Resort att betala så skickar man det till Kronofogden med kopia på de avtal som finns och Förvaltningsrättens dom. Skulle då Park och Resort / Furuviksparken betala så får det bli en juridisk process.

Det som är en komplikation i sammanhanget är att Carina Blank kommunens högsta s politiker och handläggande tjänsteman Helen Åleskog har varit på omfattande utlandsresor betald av det privatägda Furuviksparken - och det verkar ha påverkat deras omdöme, eller om det finns andra omständigheter bakom det faktum att de anser att Tom Widorsson och Park & Resort inte ska göra rätt för sig.

Som framgår av andra artiklar i Arbetarbladet så tjänade Tom Widorsson som ägde 80 % av parken och de övriga anställda minst 22 miljoner när man sålde parken. Det är då rimligt att de 6.5 miljonerna går tillbaka till Gävleborna. Om Widorsson har fått 6.5 miljoner för mycket för parken eftersom skulden inte var reglerad mellan Gävle kommun och säljaren så får självklart Park och Resort kräva dessa pengar av Tom Widorsson.

Gävleborna ska ha tillbaka sina pengar.

1 kommentar:

Rikard Ståhl sa...

Annars får man väl diskutera ett personligt ansvar...