Sidor

söndag 18 september 2011

Bättre artikel i GD idag som förklarar bakgrunden till den Kuban som riskerar utvisning..

I GD idag beskriver man bakgrunden till den man från Kuba som man skrev om igår. Artikeln ger en bättre bild av problematiken i det enskilda fallet. I grunden tycker jag att det är bra att det är oberoende domstolar som tolkar de lagar som har stiftats och att det inte är politiker som avgör frågan.

Som framgår av artikeln så har man stora möjligheter att få ta hit en person som man vill dela sitt liv med även om den personen råkar bo i ett annat land utanför EU. Radio Gävleborg har själv tagit upp alla de kvinnor som kommer till Sverige från Thailand, där det finns både politiker och medier som tycker att det varit för lätt att komma till Sverige, då en del kvinnor råkat illa ut här i Sverige.

Vi ska därför ha klara och tydliga - och förutsägbara regler - som ger möjlighet för den som träffat sin kärlek från ett annat land att få ta hit den personen. Då är regelverket som jag har förstått det att man måste ansöka om att komma till Sverige från sitt eget land men att möjligheterna är stora att personen får komma hit om man kan visa på att det är seriöst förhållande.

Ett tips för den är i den situationen är att skaffa sig ett ombud som har en stor kunskap i frågeställningen.

Det var någon som är insatt i dessa frågor som sa till mig att det finns en känd advokat i dessa frågor som verkar i vårt län som skulle kunna vara avlönad dolt av ett rasistiskt parti - eftersom alla klienter den personen har blir utvisade eller avvisade...Därför är det viktigt att de som finns som stöd till den aktuella familjen att skaffa sig en advekat hjälp.

Inga kommentarer: