Sidor

söndag 18 september 2011

Dagens SIFO konstaterar att Nya Moderaterna är största parti och att alliansen leder över det tidigare vänsterblocket men som numera är tre partier var för sig.

SVD redogör för opinionsläget i svensk politik. Nya Moderaterna ökar stort vilket måste vara en chock för socialdemokraterna och vissa statliga medier, som verkligen lyft fram socialdemokraternas retorik hela sommaren...

Det som är intressant är att media envisas med att kalla alliansen för alliansen - vilket är rätt - men att man ställer det mot mp s och v. De tre partierna har inte någon gemensam politik och är inte ett gemensamt alternativ till alliansen. Kommer de att lägga fram en gemensam höstbudget eller inte? Mycket talar för att de inte gör det, och eftersom den ekonomiska politiken är central i ett regeringsalternativ så kan media sluta med att redovisa oppositionen som ett gemensamt alternativ.

Alliansen tar ansvar för hela Sverige och vi har en arbetslinje i svensk politik som s inte har. De kan bara säga nej och förstöra så mycket de orkar men de är i total brist på egna realistiska förslag och med tanke på att Juholt har lovat bort ungefär 134 miljarder (!!) sedan han tillträdde ska det bli intressant att se hur de ska finansiera det i sin höstbudget.

Inga kommentarer: