Sidor

måndag 4 juli 2011

Kommer LO facket i sommarland att försöka hjälpa de unga som jobbat till låg lön i s-styrda Gävle kommun eller viker man sig för partivännerna?

Facket i sommarland är en bra verksamhet, även om den är falsk eftersom den vill leda unga till att tro att facket står på deras sida, men om man granskar arbetsgivare som inte sköter sig gör man nytta.

Arbetarbladet avslöjade förra veckan att Gävle kommun inte betalar 18 åringar som sommarjobbar samma lön som Handels kollektivavtal trots att man till stor del utför reguljära sysselsättningar. Kommer den statliga media vi har i länet våga vara kritisk till LO? Uppenbarligen granskar man inte s-styrda Gävle kommun eller kommer man som vanligt att föra ut budskapet från den politiska grenen av s som heter LO om att det finns så många arbetsgivare som missbrukar unga - utan att kunna komma med ett enda exempel.

Jag har erbjudit mig personligen till Viktor Rasjö att följa med facket i sommarland men man var inte intresserad av min medverkan, i alla fall har man inte bjudit in mig. Det kanske inte stämmer med den politiska agendan och det politiska uppdrag de har?

1 kommentar:

Viktor Rasjö sa...

Det är korrekt att Lars erbjudit sig att följa med. Dock är Facket på Sommarjobbet opolitiskt. Så inte heller några med "annan politisk agenda" är medbjuden.
Att ge Lars tillträde till det - som moderat politiker - eller med anklagelser som den ovan... Är inte troligt.

Facket står på de ungas sida - ALLA dagar i veckan. Vilken gång, eller ens dag, har moderaterna gjort något bra för ungdomar? Vad har gjorts för unga arbetlösa? Vore intressant att höra.

Självfallet är Facket på sommarjobbet 100 procent bra för sommarjobbare. Vi LO besöker 1000-tals arbetplatser och hjälper dem varje år. Vi jobbar med allt från anställningsbevis - till sexuella trakasserier. Trots att de inte ens är medlemmar. Falsk? Det får enbart skribenten stå för...