Sidor

torsdag 13 januari 2011

Moderaterna når 36.1 % i dagens Demoskop och S har ungefär 27% i samma mätning. Ett säkert tecken på att det är en bra nyhet är att det är tyst om den i den statliga lokalradion..

I dagens Expressen publiceras en ny opinionsmätning och där får Nya Moderaterna över 36 % och S får  i samma mätning ungefär 27%. Alliansen leder med 8 % över de tre röda partierna.

Ett säkert tecken på att det är en obekväm nyhet för en del är att det är en nyhet som inte på något sätt lyfts fram i den statliga lokalradion annars kan man ju tycka att det är en ganska stor nyhet att Moderaterna är 10 % större än socialdemokraterna... Samma statliga radio tyckte att det var en jättenyhet att ett 5% extremparti, vänsterpartiet, vill byta partiledare. Det är ett ytterst extremt parti som har uppfattningar som likt Sverigedemokraterna har värderingar som står mycket långt ifrån de allra flesta partier i Sveriges Riksdag men frågan är om inte det speglar något i den statliga radion när det blir en så stor nyhet i just den kanalen.

1 kommentar:

Picus.V sa...

Opinionsmätningar i all ära, men en sak som stör mig:

Varför presenteras inte HELA undersökningen?
I Expressens idag finns inte Vänsterpartiets, Miljöpartiets
eller Sverigedemokraternas siffror. Det står inget om antalet tillfrågade eller under vilken period undersökningen är gjord.

Det här är uruselt, men inte ovanligt. Tyvärr...