Sidor

torsdag 9 december 2010

Det är bra att de statliga myndigheterna reder ut varför det tog så lång tid att öppna E4:an när lastbilarna hade problem..

Statliga Radio Gävleborg skriver på sin hemsida att de statliga myndigheterna ska försöka reda ut vems ansvaret var när lastbilarna fastnade i backarna i Hälsingland. (klicka på rubriken för hela inslaget)

SR skriver:
Nu tillsätter Trafikverket, Räddningstjänsten och Polisen, en utredning för att gå till botten med varför räddningsarbetet efter masskrocken utanför Enånger för två veckor sedan tog så lång tid.
---

Det är bra att det händer för det är helt orimligt att E4 stannar på grund av att lastbilar inte flyttas. Jag hade i veckan ett möte med däckbranchens riksförbund och det är inte vettigt att inte tunga fordon måste ha vinterdäck, som är fallet idag. Det vore lämpligt att ställa högre krav på riktiga däck på tunga fordon.

1 kommentar:

PEJ sa...

2 frågor till dig

1: När ska det bli 4-filig motorväg mellan Gävle och Söderhamn??

2: vinterdäck på tunga fordon. Vad ska man göra med utländska åkerier (med sommardäck)?? Om man hindrar dom att åka med sommardäck - kan EU tolka det som handelshinder??