Sidor

onsdag 15 december 2010

Arbetsförmedlingen i Gävle fälld i Statens överklagandenämnd för att man inte följt regelverket vid rekryteringar av egna medarbetare!

Arbetsförmedlingen har nyligen blivit fälld för att man inte följt statens regler för hur man ska rekrytera egna medarbetare. Det här är självklart ett stort bekymmer eftersom Arbetsförmedlingen som organisation har att hjälpa andra företag och offentliga organ att genomföra rekryteringar, och uppenbarligen klarar man inte ens av att rekrytera sin egen personal på rätt sätt.

I det här fallet hade man själv satt upp en kravspecifikation som sedan åsidosattes vid själva rekryteringen. Det är ett mycket allvarligt fel som har begåtts och det gör att förtroendet för AF sjunker i allmänhetens ögon.

Det krävs också ett stort mod för den enskilde som prövar ett såndant här ärende, men statens överklagandenämnd fäller alltså Arbetsförmedlingen i Gävle för sin felaktiga rekrytering. Grattis till Anna som fick bifall till sin överklagan.

2 kommentarer:

Kenneth M Forsberg sa...

Ja,det är inte första gången de fälls. Jag ligger bakom två "fällningar". Det är osannolikt otroligt att de inte lär sig att de måste vara väldigt noga! Det är dessutom klokare att göra som privata företag - att om de märker att de inte har 100 % rätt, välj istället att söka konsensus med den som har förbisetts.
Hälsningar, Kenneth M Forsberg

Lars Beckman sa...

Det har du rätt i!