Sidor

fredag 8 oktober 2010

Oktoberfesten i Gävle fick äntligen tillstånd - men det var 1 sekund i 12.

Nu står det klart att Oktoberfesten i Gävle blir av som planerat enligt statliga Radio Gävleborgs hemsida. Det såg länge ut som att arrangörerna inte skulle få servera alkohol eftersom Gävle kommun nekat dem tillstånd. Men strax före klockan halv fem på eftermiddagen hävde förvaltningsdomstolen i Falun kommunens beslut och gav i stället arrangörerna klartecken.

Det var ett klargörande beslut från Förvaltningsrätten och förmodligen hade inte arrangörerna läst Svenskt Näringsliv rankinglista över kommuner med ett uselt upplevt företagsklimat när man bestämde sig för att försöka arrangera en Oktoberfest till glädje och gagn för Gävleborna. Hade man gjort det hade man säkert förstått att man i det vänsterpartistiska styrda Gävle skulle bli svårt med kontakterna med Gävle kommun.

För mig är det en gåta att miljöpartiet på kommunnivå väljer att samarbeta med v istället för med frihetsalliansen, eller är mp verkligen emot kommunala dagmammor, valfrihet i äldreomsorgen och friskolor? Är man emot ett bra företagsklimat med många nya entreprenörer som växer fram, och som skapar mer resurser till välfärden?

Inga kommentarer: