Sidor

fredag 13 augusti 2010

Det är oanständigt att det inte fungerar bättre med färdtjänsten för de funktionsnedsatta i Gävleborg! Artikel i HT om problemet.

Resan till Stockholm blev inte vad makarna Norrman hade tänkt sig. Hudiksvalls kommun hade beviljat färdtjänst, men väl på plats fick de veta att de inte kunde få färdtjänst i Stockholm och det var svårt att få tag på en vanlig taxi som kunde ta med rullstolen skriver Hudiksvalls Tidning på nätet.

Det är fullständigt oacceptabelt att inte de som bor i vårt län har tillgång till en färdtjänst värd namnet. Sedan tidigare vet vi att landstinget Gävleborg har specialregler för de allra sjukaste som använder privata assistansföretag, och då får de inte de hjälpmedel som man får i andra landsting som elrullstolar och sängliftar.

Socialstiska samhällsystem har ofta försökt att gömma sina funktionshindrade och behandlat dem som sämre medborgare och vilka styr i länet? Socialister, så för alla de som är funktionsnedsatta behövs ett allianstyre även i länet och det krävs en helt ny färdtjänst som fungerar när det behövs. Jag vet inte hur många gånger närstående personer till mig har stått och väntat på en färdtjänstbuss som aldrig kommer och hur många lektioner man missat i skolan på grund av det och läkarbesök mm.

Inga kommentarer: