Sidor

fredag 13 augusti 2010

Jenny Wennberg har rätt i sin ledare i Arbetarbladet idag. Valet handlar om jobben.

Jenny Wennberg skriver i sin ledare idag att valet borde handla om jobben. Jag delar helt den uppfattningen.

Gävle och Gävleborg har rekordhög arbetslöshet trots att vi har samma nationella regelverk över hela Sverige. Det handlar alltså om de lokala betingelserna som måste bli bättre för företagen, ett bättre företagsklimat. Det handlar om att förändra attityderna till företagsamhet och uppskatta jobbskaparna.

Men det måste vara rekord i dumhet att på nationell nivå föreslå, med tanke på den höga arbetslösheten med anledning av den lågkonjunktur världen gått igenom, att fördubbla arbetsgivaravgiften för unga, att införa en kilometerskatt för tung trafik som hotar jobben, att ta bort väl fungerande kärnkraft och höja elpriserna för både hushållen och företagen och att ta bort rut och rotavdraget. Allt detta föreslår de tre röda partierna och i ett val som handlar om jobben så har socialdemokraterna föreslagit som åtgärd att fler ska gå i komvux och att plusjobben ska komma tillbaka.

Det är ett hån mot alla de som idag jobbar på Ericsson i Gävle - att de ska hänvisas till plusjobb.

Alliansen styr Sverige framgångsrikt och det är det trygga alternativet att låta Fredrik Reinfeldt fortsätta leda landet.

Inga kommentarer: