Sidor

fredag 13 augusti 2010

Vänsterpartiet vill höja skatten för kommun och landstingsanställda och privatanställda men sänka den för stormrika fotbollsstjärnor!

Vänsterpartiet vill höja skatterna i Sverige för alla som jobbar. Skulle vänsterpartiet få bestämma själv så skulle hela jobbskatteavdraget tas bort, och det skulle innebära 50 miljarder eller cirka 2 000 kronor netto per månad i höjd skatt för alla som jobbar i Sverige.

Men det finns en grupp i samhället som vänsterpartiet tycker särskilt synd om, och som man vill ge lägre skatt. Välbetalda idrottstjärnor vill Lars Ohly göra till ett skattefrälse i Sverige.Så att utbilda sig och få ett jobb med bra betalt, det ska inte löna sig i vänsterpartiets Sverige men väl att spela fotboll. Det är tur att Lars Ohly inte är finansminister med ansvar för hela sverige.

Att vi måste ha lägre inkomstskatt i Sverige tycker jag däremot, men det ska gälla alla, inte bara välbetalda fotbollsproffs. Varför är förskolläraren Petra mindre värd än Zlatan i Lars Ohlys värld?

Expressen skriver; (klicka på rubriken för hela artikeln)

Bo Johansson, ordförande i SEF, var en av personerna som jobbade med frågan - men gensvaret då var inte positivt.
- Vi kom fram till att det inte var politiskt gångbart att driva en kampanj för lägre skatter för välbetalda elitidrottsmän. Det var inte moget, det var inte tajming.

En som däremot är positiv till en skattesänkning är, något förvånande, Lars Ohly, partiledare för Vänsterpartiet och även hängiven Djurgårdssupporter.
- Våra nordiska grannar är banne mig inte bättre än vad vi är, och deras ligor borde inte vara bättre än våran. Man måste sätta sig ned och diskutera om det är bra om Sveriges allsvenska rankas som en av de sämsta i Europa, säger Ohly till SPORT-Expressen.

- Utan att det är någon partisynpunkt så kan jag tänka mig att se över skattereglerna så att det blir mer förmånligt att jobba som fotbollsspelare. Det handlar om en begränsad tid, en attraktiv marknad där länder och klubbar konkurrerar med varandra, och vi ska inte hamna sämre i den konkurrensen än vad våra nordiska grannländer gör.

Inga kommentarer: