Sidor

torsdag 13 maj 2010

Socialdemokraterna har överlägset störst valbudget enligt SVT.

Totalt kommer riksdagspartierna att spendera över 250 miljoner kronor på kampanjarbete inför höstens val och störst budget har Socialdemokraterna. Partiet har 70 miljoner kronor att spendera på kampanjarbete inför det kommande valet rapporterar SVT. Till det ska man sedan lägga alla timmar som de fackliga organisationernas anställda lägger på att stödja socialdemokraterna, trots att deras medlemmar förlorar kraftigt på de tre vänsterpartiernas politik. Det är kanske därför som LO tappar så mycket medlemmar - för att medlemmarna är klokare än vad förbundsledningen tror.

I Gävleborg så skulle den röda politiken påverka såväl näringslivet som hushållen mycket negativt. En avveckling av kärnkraften är en avveckling av jobben och kraftigt höjda energiskatter är dåligt både för hushållen och näringslivet och kombinerat med alla andra förslag de röda har i form av konsumtionsindragningar för hushållen så vore det inte bra för jobben och sysselsättningen i länet. Vårt län har en mycket hög ungdomsarbetslöshet och man vill ta bort reduktionen på arbetsgivaravgiften för unga, vilket skulle göra det mycket dyrare för arbetsgivarna att anställa ungdomar. Det borde vem som helst förstå att blir det dyrare att anställa så blir det färre jobb.

Det vore bra om LO i Gävleborg tillsammans med sina medlemsförbund öppet och ärligt redovisar vilket stöd man ger socialdemokraterna i form av pengar och övrigt stöd.

4 kommentarer:

PEJ sa...

När ska Moderaterna "öppet och ärligt" redovisa sina BIDRAGSGIVARE ????

Om du vill veta vad fackförbund och LO ger i bidrag till Socialdemokratin kan du bara kolla deras årsredovisningar - ALLT finns ÖPPET OCH ÄRLIGT redovisade i alla årsredovisningar.

Hur mycket ger Svensk Näringsliv till Moderaterna ????

Lars Beckman sa...

Svenskt Näringsliv ger inte bidrag till något politiskt parti.

Hur mycket är arbetsinsatsen värd för att Byggnads ombudsmän exempelvis besöker alla byggarbetsplatser och pratar politik med byggjobbarna. Finns det med i årsredovisningen?

PEJ sa...

"Svenskt Näringsliv ger inte bidrag till något politiskt parti."

Sure.... jag tror inte på tomten heller !!!

PEJ sa...

.....ang ombudsmän/förtroendevalda osv i facket....... jobbar inte du för att Alliansen ska vinna valet ?? Om du som riksdagskandidat INTE utför valarbete.......hur ska du då bli valt ????
Sluta kasta med sten när du bor i ett hus av glas!!