Sidor

torsdag 20 maj 2010

Mona Sahlin är mycket tydlig i Expressen; Vi tänker riva upp lagen som möjliggör ny kärnkraft i Sverige!

Expressen ställer frågan till Sahlin om hon tänker riva upp lagen som möjliggöra kärnkraftsutbyggnad i Sverige och hon är mycket tydlig;
På frågan om de rödgröna tänker riva upp lagen, säger Sahlin:
- Ja, eftersom vi inte vill bygga ny kärnkraft eftersom det är dyrt, det är osäkert och det är farligt, så kommer det självklart inte att finnas någon lag som möjliggör detta om det blir en rödgrön regering.

Nu väntar vi på att Radio Gävleborg som visat stort intresse för kärnkraftsfrågan analyserar och förbjupar Sahlins besked. Vad skulle det betyda för ett av de mest elintensiva länen i Sverige? Vad skulle det betydda för alla dem som jobbar i svensk basindustri när politikerna inte kan leverera en långsiktigt hållbar energipolitik och hur många jobb skulle gå förlorade i länet med den snabbavveckling av kärnkraften som miljöpartiet förordar?

Men det kommer inte någon sådan analys. De hade en helt annan nyhetsvinkling igår både i nyheterna och i fokus. Det är tur för lyssnarna att det finns fler nyhetsredaktioner som kan leverera en korrekt analys av vad som hänt. Till och Kennet Lutti har förstått bättre än Radio Gävleborg, som gör en korrekt analys i ledaren idag i Arbetarbladet, där han skriver att Sven Bergström flyttat fram starten av lagen ett par månader.

Det var inte den bilden som lyssnarna till den statliga radiokanalen fick igår.

3 kommentarer:

PEJ sa...

MYCKET BRA !!

Mona är på gång ;-)

Maja sa...

Du menar precis som SVD, Expressen och Privata affärer?
http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.1993483/alliansen-skjuter-upp-beslut-om-karnkraft
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/skjuter-upp-beslut-om-karnkraft_4737629.svd
http://www.privataaffarer.se/nyheter/tt/2010/05/19/valkarnkraftwebb/

PEJ sa...

ingen kommentar här heller ????