Sidor

söndag 4 december 2022

Ren lögn av KD i Gävle idag. M har inte slängt ut dem från några förhandlingar. Tvärtom.

 Det är naturligtvis en ren lögn att Moderaterna Gävle skulle ha slängt ut KD och L från förhandlingarna som företrädare för KD påstår i GD idag.

Tvärtom, så står dörren fortfarande öppen för dem att återkomma till borgerligheten. Deras fullbordade svek mot den breda borgerligheten i Gävle sker den 12/12 om partierna då röstar fram en socialdemokratisk kommunstyrelseordförande trots att Gävleborna har röstat fram en tydlig borgerlig majoritet i kommunfullmäktige. 

KD Gävle kan besöka sina pragmatiska partivänner i Sandviken som vill ha ett maktskifte, eller sina partivänner i regionen som vill och gör detsamma. Eller varför inte sätta sig in i hur riksdagen arbetar? Sanningen är att just KD Gävle med 3 mandat satte upp så många omöjliga röda linjer mot SD med 13 mandat att man sannolikt kan anta att KD Gävle inte vill styra med SD och man vill inte ha det borgerliga styre i KF som Gävleborna har röstat fram. 

Risken för KD är naturligtvis att de inte kan lura väljarna en gång till i nästa val. Då ska de följa C väg- valets stora förlorare - och söka mandat hos borgerliga väljare som socialdemokraternas stödparti. Mitt enkla tips och råd till KD och L. Gör inte ett historiskt misstag nu och svik den hårt arbetande breda borgerligheten i Gävle utan kom tillbaka till den högermajoritet som finns i Gävle kommunfullmäktige. ( arvodesfrågan med kraftigt höjt arvode för bl a KD som ni ställde som krav under sonderingsfasen för att öht inleda förhandlingarna är ju också löst som ni vet)

Om Lili Andre och Jan Myleus sänker ett borgerligt styre tillsammans med Per-Åke Fredriksson så blir de naturligtvis historiska men i det här fallet så tar de bort möjligheten att vända Gävles negativa utveckling om de verkligen ger bort makten till socialdemokraterna utan krav på politiskt borgerligt inflytande. Gävle Gävleborg och Sverige behöver borgerlig politik och ett borgerligt styre!  

Inga kommentarer: