Sidor

onsdag 14 november 2018

Djupt olyckligt med C och L agerande i Gävle kommun och i riksdagen.

Det är skillnad på socialism och borgerlig politik. Ibland låter det  -inte minst i media - som att politik handlar ffa om vem som tar vem och bildar styren. Så är det alltså inte utan politik handlar i första hand om vad man vill göra - och i andra med vem. Moderaterna är ett tryggt stabilt borgerligt parti som tror på marknadsekonomi och fri företagsamhet. Vi tror på individens förmåga att fatta egna välgrundade beslut, och att samhället ska finnas där som stöd när det behövs i livet. Mot det står socialism och kommunism, vars hela ideologi går emot privat ägande och valfrihet. Socialismen tror på ideen att det är just staten och det offentliga som ska styra och ställa, och att det är vi medborgare som är till för systemet istället för tvärtom.

Därför är det så beklagligt när nu C och L överger de borgerliga väljarna i Gävle och ger tillbaka makten till socialisterna. Alla de problem som finns i Gävle med hög arbetslöshet, misslyckad integration, låg marknadsförsörjningsgrad, lågt bostadsbyggande, dåligt företagsklimat är skapat av 96 års socialistiskt styre. Att då göra mer av samma sak är att förstärka Gävles problem - inte lösa dem.

Man hade då kunnat hoppas att C och L hade sålt sig dyrt till socialdemokraterna och fått ett kraftfullt genomslag i den praktiska politiken men så blev tyvärr inte fallet vilket konstateras i den här debattartikeln i Arbetarbladet.

Idag var den också en mörk dag i Sveriges Riksdag när C och L röstade emot den gemensamma statsministerkandidaten Ulf Kristersson. Det är över 40 års borgerligt samarbete som nu riskerar att gå förlorat om inte alliansen snarast tar ett gemensamt omtag. I värsta fall leder agerandet idag att socialdemokraterna kan bilda en ny socialistisk regering. Precis som i Gävle skulle det leda till 4 förlorade år för Sverige. Sverige behöver alltså mer borgerlig politik - inte mindre.

Jag skulle önska att fler borgerliga politiker vågade anamma S enkla linje - ta makten och behåll den. Det gör man oavsett vilka partier som väljer att rösta på deras politik. Med dagens agerande så har C och L gett SD 100 % inflytande över regeringsbildningen när man väljer att avstå att rösta fram en borgerlig statsminister och en allianspolitik. Opinionsbildarna på Sveavägen 68 är bara att gratulera.

Nu gäller det att vi som vill ha en borgerlig politik i Sverige tar oss samman och arbetar tillsammans för just borgerlig politik. Det är fri företagsamhet som skapar välstånd och framgång för Gävleborg och Sverige. Det är inte socialism och kommunism.

Vill du stödja det arbetet? Bli gärna medlem i Moderaterna. Vi behöver dig och ditt stöd just nu i denna för borgerligheten svåra stund. Du kan lita på Moderaterna. Vi är en garant för en stabil trygg politik där vi sätter människan och liberala värden i centrum.
Inga kommentarer: