Sidor

söndag 16 september 2018

mp och s är valets stora förlorare i Gävleborg!


Pressmeddelande; Moderaterna Gävleborg gick emot rikstrenden och behåller våra två riksdagsmandat. S och mp förlorar två mandat tillsammans.

 
Valmyndigheten har nu fastställt vilka ledamöter som är valda till riksdagsledamöter från Gävleborg.  Socialdemokraterna tappar ett av sina tidigare 4 mandat och miljöpartiet förlorar sitt enda mandat från Gävleborg. De rödgröna partierna är länets förlorare i antal förlorade riksdagsmandat.

 Moderaterna i Gävleborg går bättre än rikstrenden för Moderaterna och behåller våra två mandat i Gävleborg.
 
Lars Beckman säger i en kommentar till det fastställda valresultatet från valmyndigheten:

 
-          Socialdemokraterna och miljöpartiet är valets stora förlorare i Gävleborg. S förlorar ett av sina 4 mandat och miljöpartiet förlorar sitt enda mandat i Sveriges Riksdag. Det är en ny politisk verklighet som har röstats fram av de som bor i Gävleborg. Den landsbygdsfientliga politik som mp/s regeringen har fört under förra mandatperioden har inte uppskattats av de som bor i vårt län visar utfallet i valet.

-          Moderaterna i Gävleborg går emot rikstrenden i riksdagsvalet och minskar betydligt mindre än riksgenomsnittet. Det betyder också att vi behåller våra två riksdagsmandat i Gävleborg.

-          Vi kommer nu att tillsammans med övriga alliansledamöter rösta bort Stefan Löfven som statsminister så snart den nya riksdagen tillträder och när talmansrundorna är avklarade kan en ny M ledd alliansregering tillträda så snart som möjligt.
 

-          Det känns som en stor ära att få fortsätta vara en stark röst för hela Gävleborg i Sveriges Riksdag och dessutom ha det starka mandatet att vara personvald från Gävleborg säger Lars Beckman i en avslutande kommentar. Tillsammans med nyvalda riksdagskollegan Viktor Wärnick ska vi arbeta för fler i jobb, en bättre infrastruktur för hela länet, ett bättre företagsklimat och en realistiskt migrationspolitik.

 

Valmyndighetens fastställda valresultat för Gävleborg:

 


 

 

Inga kommentarer: