Sidor

torsdag 28 maj 2015

Historien med den kvinnliga ledarskribenten på arbetarbladet var värre än jag kom ihåg men det skedde på den andra Mittmedia tidningen gällande namnpubliceringen

Ibland spelar minnet ett spratt, och i gårdagens blogginlägg skrev jag att det var Mittmediatidningen GD som inte publicerade namnet på Arbetarbladets dåvarande kvinnliga ledarskribent som dömdes för misshandel, men det var Mittmedias tidning Arbetarbladet som försökte mörka en publicering. Det skedde också på ett betydligt mer allvarligt sätt än jag kom ihåg enligt den här artikeln i GD;

http://www.gd.se/gastrikland/gavle/tidningschefer-hotade-reportrar

Påverkar det slutsatserna i mitt blogginlägg igår? Nej, inte alls. Snarare förstärker mitt påstående om att det finns två moraler för publicering. Men min huvudsakliga kritik mot publiceringen handlar om att GD har infört en ny rättsordning med folkdomstol, 15 år efter det att den aktuella vänsterpartisten dömdes för sitt brott. Det är såklart inte lätt att veta för de två raljerande MM cheferna som pendlar till Gävle: Jag är alltså moderat och mitt inlägg på bloggen handlar om en vänsterpartist. Vi är alltså inte partivänner, som det påstods i den podd de två personerna använder för sin personliga karriärutveckling i mediasverige. Vi andra som har valt att bo och verka i Gävle med våra familjer, och avser bo kvar, vill gärna ha granskande lokaltidningar och betala för det, men min gräns passeras när man retroaktivt hänger ut förtroendevalda för händelser begångna i grundskolan. Sådana artiklar passar kanske i Aftonbladet, och det är det yttersta målet i karriärplaneringen för dem som verkar i S pressen eller statliga medier? Jag beklagar än en gång att jag blandade ihop GD och AB när det gällde namnpubliceringen på den kvinnliga ledarskribenten på Arbetarbladet som misshandlade en kvinna och tackar för länken med sakupplysningen.

- Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

Anna Gullberg sa...

Ska du nu också förtydliga att din initiala ilska rörde vår publicering av att din partikamrat, Niklas Bornegrim, (m) dömts för medhjälp till grovt bedrägeri?
http://www.gd.se/gastrikland/gavle/fyra-kf-ledamoter-domda-niclas-bornegrim-en-av-dem
Anna Gullberg, chefredaktör Gefle Dagblad

Lars Beckman sa...

Tack för att du läser min blogg Anna. Fortsätt med det, men för GD skull, sluta med slask och slisk journalistik. Den får ni ta på Aftonbladet den dagen du ev hamnar där.