Sidor

onsdag 28 april 2010

Kan Miljöpartiet lova att man inte kräver en momshöjning under nästa mandatperiod?

Miljöpartiet tillsammans med de två andra socialistiska partierna avger nu vallöften om skattechocker till svenska folket. Att höja bensinpriset är ett verkligt hot mot vanliga människors liv i hela Gävleborgs län.

Jag tycker att man även ska utkräva ett offentligt löfte från Miljöpartiet att man inte höjer momsen till 26% under nästa mandatperiod om det skulle gå så olyckligt att de hamnar i regeringen.

6 kommentarer:

Picus.V sa...

Beckman, det finns en regering som har "chocksänkt" skatterna de senaste åren. Inte minst för höginkomsttagarna...
Om man nu återtar lite av skatteutrymmet från tiden före högerexperimentet så kanske vi överlever det.

Vi har annat som har chockhöjts. I slutet av 2006 betalade jag 471:-/mån. i fack och A-kassaavgift. Motsvarande månad 2009 var jag uppe i 782:-/mån. Där kan vi snacka om HÖJNING.
311:-/mån eller plus 66% på tre år.

Lars Beckman sa...

Den justering som skett av a-kasse avgiften har med råge kompenserats med skattesänkningar, som du själv skriver, men du har ett fel. Det är personer med vanliga inkomster som har fått de största sänkningarna, till skillnad från när de tre socialistiska partierna nu enbart genomför skattehöjningar.

hanna sa...

Jag förstår Beckman är orolig för S,V,Mp. Med hans löneläge så blir det CHOCKHÖJNING av skatten.
Därför blir han allt mer desperat att förmedla det budskapet till svenska folket.

S,V,Mp har gång på gång sagt att de vill HÖJA skatten för HÖGINKOMSTTAGARE. Men det är tydligen extremt svårt för just den gruppen att förstå det. Svårt att smälta kan jag tänka mig.

Lars Beckman sa...

Nej, tvärtom. Den med en inkomst som ligger över genomsnittet klarar alltid en skattehöjning eller chockhöjning av bensinskatten. Den som får det kämpigt är den ensamstående mamman som har en bil, och som nu drabbas extremt hårt av det förslag till skattepolitik som socialisterna lagt fram.

- Högre elpris
- Högre bensinpris
- Högre inkomstskatt

hanna sa...

Den ensamstående mamman har fått 400,- höjning av fack- a-kassaavgiften, höjd trafikförsäkring med 200%, sänkt ersättning från a-kassan, sänkt sjukpenning och bor hon i villa i Gävle har hon fått en kraftig höjning av "fastighetsskatten"......

Allt från en Allians-maffia........

Så kom inte nu, Beckman, och försöka ställa sig på den ensamstående mammans sida..... det blir bara patetiskt.

Lars Beckman sa...

Den politik som alliansen har bedrivit har inneburit att den ensamstående mamman har fått en kraftigt förbättrad ekonomi enligt alla oberoende undersökningar och hela den reallönelyftet riskerar nu att förloras med den skattechock som de tre socialistiska partierna till genomföra.

Den med högre inkomst (pappersanställda, metallare osv) klarar sig alltid men skattehöjningar drabbar alltid dem med lägst inkomst värst.