Sidor

söndag 23 november 2014

Kommunledningen i Gävle har spruckit igen - men GD AB och P4 Gävleborg är hovsamt tysta om det. Vänsterpartiet vill ta bort den äldreomsorg som har högst kvalité i Gävle.

kommunfullmäktige på måndag finns det ett ärende som heter; Godkännande av uppföljningsrapport LOV inom hemtjänsten i Gävle.

I det ärendet finns det en skriftlig reservation från vänsterpartiet där man tar heder och ära av alla äldre och anhöriga som anser att det ska finnas valfrihet inom äldreomsorgen i Gävle. Det som är anmärkningsvärt med den reservationen är att Gävle alltså styrs av v mp och s. Tänk nu tanken att detta skulle ha inträffat under alliansstyre. Att ett av allianspartierna hade gått emot de övriga genom en reservation och genom att rösta emot majoriteten. Då hade Arbetarbladet haft löpsedlar och P4 Gävleborg hade förmodligen sänt extra extra. Nu är man istället hovsamt tysta.

Det blir en intressant debatt imorgon eftersom just förra veckan kom socialstyrelsen med en granskning som visar att den privata äldreomsorgen håller högre kvalité än den kommunala, så om vänsterpartiet fick bestämma skulle alltså den äldreomsorg som håller högst kvalité tas bort till förmån till en sämre.

Det finns i själva verket hur många undersökningar som helst som visar att just privat äldreomsorg håller högre kvalite än offentligt.

Så imorgon spricker alltså det mörkröda styret (igen) i Gävle, och vänsterpartiet ska strida för att den verksamhet som har högst kvalite ska bort. Det blir ett intressant KF.

Inga kommentarer: