Sidor

söndag 16 februari 2014

Val avgörs på valdagen.

Det kommer opinionsmätningar varje dag just nu. En del går upp och andra går ned. Det viktiga är att komma ihåg att oavsett när mätningarna går upp eller ned, så är det på valdagen valet avgörs. Inte av media i förväg, inte av twittervänstern utan av väljarna på valdagen.

När en väljare ska ta ställning så måste det finnas alternativ att ta ställning till. Vad vill de olika regeringsalternativen? Vilken politik ska föras under nästa mandatperiod? Vad betyder det för min familj beroende på vilken regering som styr?

Det är först när väljarna på allvar börjar att reflektera över politiken som det kommer att bli relevanta opinionsmätningar, och snart kommer det ett läge när faktiskt media kommer att ställan frågan till alla partier om vem ska ni genomföra politiken med? Vilken gemensam politik har ni? Vilken skattepolitik gäller under nästa mandatperiod? Vilken energipolitik gäller? Vilken försvarspolitik? Vilken skolpolitik? Ska all valfrihet bort? Vilka friskolor kommer att få stänga vid en v regering? Vilka vårdcentraler försvinner i länet om s kommer till makten? Hur dyr skulle bensin eller dieselpriset bli med en v mp s regering? Vad kommer en flygskatt att betyda för en familj som ska åka till Turkiet på sin årliga semester? 59 000 mindre skulle en barnfamilj få mindre att röra sig med om V budget i Riksdagen skulle slå igenom. Det är viktigt att att väljarna får klart för sig att det gör skillnad vem som styr.

Om du inte tror mig, kolla hur sifforna ser ut mellan s styrda Gävle och alliansstyrda Uppsala. Det är stor skillnad på arbetslöshet och företagsklimat. Trots att skiljer bara 10 mil emellan kommunerna så är det stor skillnad på resultat. Kommunalskatten är betydligt lägre i Uppsala också.Inga kommentarer: