Sidor

lördag 4 januari 2014

Tjänstemän i Gävle kommun som vill engagera sig partipolitiskt för exvis V ska naturligtvis göra det, men inte i tjänsten.

SR Radio Gävleborg och Arbetarbladet avslöjar att en tjänstemän i Gävle kommun, rektor på en skola, har gett uttryck för åsikter som ligger mycket nära vänsterpartiets i tjänsten som rektor.

Föga oväntat hyllas utspelet också på Arbetarbladets ledarsida.

Det är inte förvånande att när vi går in i valrörelse så kommer liknande händelser att ske. Höga chefer i Gävle kommun kommer på olika sätt att ge uttryck för budskap som ligger mycket nära V MP och S. I den förra valrörelsen så gav en ledande tjänsteman utrymme för en S politiker i en gemensam artikel där man talade om vad man skulle göra tillsammans under nästa mandatperiod. Ett förvånansvärt övertramp, som belönades av S genom att personen utsågs till hög chef. Det är ett belöningsätt som platsade i det forna östeuropa men i Sverige 2014 borde det inte förekomma.

Min kollega Tomas Tobe reagerar också starkt i Arbetarbladet på Rektorns inhopp i den politiska debatten. Jag har inte personligen inte något emot att någon engagerar sig partipolitiskt i V (även om jag har svårt att förstå hur någon kan sympatisera med en förlegad kommunistiskt politik) men då ska detta inte ske i tjänsten i skolkatalog utan i egenskap av privatperson.Inga kommentarer: