Sidor

torsdag 5 september 2013

Snyggare och mer inbjudande köpcentrum..

Idag har jag besökt Millenium mall utanför Orlando. Det är ett helt nytt sorts köpcentrum som inte finns i Sverige. Lite lyxigare och trivsammare. Det är nog en trend vi även kommer att få se i Sverige.

Bredvid det köpcentrumet så ligger även Ikea och som svensk blir man stolt när man går på Ikea. De gör reklam för julbordet och köttbullar, och lingonsylt. Namnen på produkterna är samma som i Sverige så man känner igen sig. Eftersom USA har 7 % moms istället för 25 % så är det också billigare att handla på Ikea i Florida än hemma i Gävle. Genom att alla priser i butiken står utan moms, och momsen läggs på i kassan, så bidrar det till att man inte ha en moms på 25% utan konsumenterna är väl medvetna om att de betalar en extra skatt på varans pris. I Sverige har socialdemokraterna varit mästare på att gömma skatter -men i slutändan så har det bidragit till att svenskar har varit världens mest beskattade folk med en låg disponibel inkomst efter skatt. Det är också den socialistiska iden. Se till att människor är beroende av statliga ersättningar istället för att man ska kunna leva på sin lön. Det håller nu alliansen på att ändra på genom de olika jobbskatteavdragen som innebär att man får behålla mer kvar av sin egen lön. Den som tjänar mest på det är alltid den med minst inkomst. För någon som lever på marginalen så har 300 extra i månaden stor betydelse!

Tyvärr så höjer s v och mp skatten i Gävle kommun med 5000 kronor per år för en barnfamilj, eller med 20 000 kronor per mandatperiod. Lägg till det att s mp och c höjde skatten i landstinget med 2000 kronor per år, så betyder att en barnfamilj i Gävle med s polik har fått 7000 mindre per år att röra sig med från årsskiftet. Det kan vara skillnanden mellan att ha råd att åka på semester eller inte.

Tänk nu om s v och mp fick möjligheten att föra samma skattechockspolitik på nationell nivå. Då skulle du dels få 7000 kr mindre per år + v krav på att ta bort hela jobbskatteavdraget. Skillnaden skulle kunna bli över 40 000 kronor per år för en barnfamilj där båda är LO medlemmar.

Inga kommentarer: