Sidor

tisdag 24 september 2013

Nu blir det ännu viktigare för invånarna i Gävleborg att prioritera Nya Moderaterna även i landstingsvalet 2014!

På DN debatt skriver idag Stefan Attefall att regeringen avser att bevilja regionbildning för Gävleborg. Det betyder att politikerna i Gävleborg (läs landstingspolitikerna) ska få ökat ansvar för jobbskapande åtgärder och ekonomisk tillväxt. Om det skulle bli samma politiker som har kört sjukvården i botten som får ökat ansvar så skulle det vara ett mycket olyckligt beslut som tas av Riksdagen senare i höst.

Det är ingen hemlighet att vi moderater har varit mycket kritiska till ökat antal regionbildningar. Mitt ställningstagande i frågan grundar sig på de många kontakter jag har med medborgare. Det många invånare efterfrågar är en motsatt utveckling, dvs man vill ha samma sjukvård äldreomsorg eller skola oavsett var man bor i landet. Det är nog få som skulle säga att kommunaliseringen av skolan var en reform som har gjort skolan bättre i Sverige och nu vill man alltså ge ökat ansvar till politiker som har misslyckats med sjukvården i Gävleborg.

I en alliansregering får man ge och ta och nu blir det alltså viktigare än någonsin att vi moderater gör ett riktigt bra val även i landstingsvalet. Förutom att vi Moderater har den bästa politiken för sjukvård så ska vi nu be om ökat förtroende från väljarna för att vi ha den bästa politiken för att skapa ekonomisk tillväxt, fler jobb och den bästa politiken för att utveckla näringslivet. Den matchen ser jag fram emot!

I sak beskriver en av Centerpartiets tyngsta politiker historiskt sett varför regionbildning är så tokigt i NSD idag.Inga kommentarer: