Sidor

måndag 10 juni 2013

Imorgon avslöjar alliansen i Gävle vilka mål och ramar vi föreslår för Gävle kommun nästa år.

Ikväll har vi Moderater i Gävle haft ett möte med fullmäktigegruppen där vi beslutat om vilka mål och ramar vi vill se för Gävle kommun nästa år. I samband med det kommer vi också att avslöja hur vi ser på v s och mp chockskattehöjning. Den kommer att drabba en barnfamilj (och alla andra) väldigt hårt, och det blir nu en rejäl straffskatt för en familj att flytta från Uppsala till Gävle. Vi har bekanta som tyvärr lämnar Gävle nu i sommar och de har räknat ut att de tjänar ca 2000 kronor per månad på att flytta  - med dagens kommunalskatt i Gävle. Eftersom kommunalskatten är varje hushålls största utgift så är det viktigt att hålla den på en konkurrenskraftig nivå.

Förhoppningsvis kommer media att beskriva konsekvenserna för en lågavlönad när v s och mp nu föreslår en så dramatisk skattehöjning. Då ska man också komma ihåg att i landstinget har man höjt skatten i år, vilket också har försämrat Gävle kommuns och länets konkurrenskraft.

Hur ställer vi oss moderater och alliansen i frågan om investeringar och skattechock? Det avslöjas på pressträffen imorgon som alliansen håller efter kommunstyrelsens sammansträde.

Inga kommentarer: