Sidor

söndag 24 mars 2013

socialdemokraterna i Gäve tycker att det är ok att Unga Örnar ställer krav på att man ska dela arbetarrörelsens värderingar för att jobba med barn och unga på fritidsklubbarna i Gävle!

Pressmeddelande;

Ett mycket anmärkningsvärt svar från socialdemokraterna i Gävle om att de som arbetar med barn och unga på fritidsklubbarna ska dela arbetarörelsens värderingar när de drivs av Unga Örnar!

Imorgon kommer den interpellation som är inlämnad till kommunfullmäktige i Gävle av Moderaterna i Gävle att debatteras gällande Unga Örnar. Bakgrunden är att den socialdemokratiska organisationen Unga Örnar driver fritidsklubbar på entreprenad (utan upphandling sedan 2012) och att de ställer krav på att personalen ska dela arbetarrörelsens värderingar för att arbeta på fritidsklubbarna.

Det mycket anmärkningsvärda svaret är att socialdemokraterna i Gävle inte anser att det är problem, utan tvärtom säger man i svaret att det är ok att ställa dessa krav.

 
- Jag anser att alla barn och unga i Gävle kommun ska kunna vistas i en opolitisk miljö utan dolda avsikter från någon säger Lars Beckman (M) i en kommentar till det anmärkningsvärda svaret.

- Unga Örnar som är en del av arbetarrörelsen i Sverige - enligt deras egen hemsida - har erhållit 50 miljoner av Gävle kommun och inga upphandlingar sker av fritidsklubbarna för andra intressenter, vilket också är synnerligen besvärande för socialdemokraterna säger Lars Beckman vidare.

- Det vore fullständigt otänkbart att Gävle kommun skulle ställa krav på medarbetare som arbetar med barn och unga i kommunens verksamhet att de ska dela arbetarrörelsens värderingar och lika självklart borde det vara för socialdemokraterna i Gävle att inse detsamma vad gäller fritidsklubbarna. - Kan man misstänka att fritidsklubbarna ligger på entreprenad i Gävle just för att Unga Örnar ska kunna ställa detta krav avslutar Lars Beckman

Fakta;
 
Interpellationen om Unga Örnar ska debatteras i Gävle kommunfullmäktige måndag den 25 mars.


För frågor, kontakta Lars Beckman 070 361 36 96
 

Inga kommentarer: