Sidor

torsdag 14 mars 2013

Intressant och läsvärd rapport...

SR Ekot rapporterar om den rapport som arbetsgruppen för ekonomi och full sysselsättning har presenterar idag. Direkt efter pressträffen så träffade vi Anders Borg för en mer informell diskussion om innehållet i rapporten.

Ta gärna och ladda ned rapporten och läs den. Det är ett dokument som visar inriktningen på politiken de kommande 6-8 åren i Sverige. Det finns fortsatt stora samhällsutmaningar att lösa och det är dessa som rapporten har adresserat. Nu har vi moderater redovisat våra utgångspunkter och sedan kommer det att göras ett alliansvalmanifest med c fp och kd utgångspunkter.

Tillsammans kommer det då att finnas ett färdigförhandlat regeringsalternativ i valet 2014 för väljarna där man i förväg vet vad man får för politik. Mot det står sedan - vadå?

Blir det vänsterpartiets skattepolitik med höjda skatter på 90 miljarder per år? Eller mp chockhöjda drivmedelsskatter? Eller s fördubblade arbetsgivaravgifter på unga under 26 år? Kommer väljarna att få veta det före valet? Kommer media att pressa fram besked från de rödgröna? Ett spännande år väntar.

I helgen samlas nu 2000 moderater från hela Sverige  i Karlstad varav ett 50-tal från vårt län för ett stort Sverigemöte. Det ska bli intressant att se om våra länsmedia tycker att det är en viktig nyhet att Sveriges samhällsbärande parti och pratar om de kommunala utmaningarna som finns framför oss. Tycker de att ett SSU möte är viktigt att skriva om, så vad ska de inte då tycka om när länets moderater samlas i karlstad tillsammans med Statsministern och Finansministern?

Inga kommentarer: