Sidor

söndag 13 januari 2013

Alliansen i Skatteutskottet besöker Växsjö! Besöket belyser också konflikterna i svensk politik..

På Måndag så kommer alliansen i Skatteutskottet att besöka Växjö under värdskap Karin Nilsson, centerpartiet, som står för inbjudan. Det är ett spännande program som Karin har satt ihop som också belyser konflikterna i svensk politik. Ibland brukar man höra att alla partier tycker lika och då brukar jag påminna om vad oppositionen vill göra på skatteområdet. S vill höja skatterna med 30 miljarder per år, mp vill inte vara sämre utan föreslår skattehöjningar på ca 40 miljarder och vänsterpartiet vill hålla vänsterflygeln ren och föreslår årliga skattehöjningar med ca 70 miljarder. Det skulle betyda ett rent dråpslag för jobben i restaurangnäringen när momsen fördubblas, för alla företag som har anställda under 26 år när arbetsgivaravgiftena fördubblas och för svenska hushåll när RUT och ROT avdragen försvinner och jobbskatteavdragen tas bort.

Ett annat mycket skadligt förslag som de rödgröna partierna föreslår är att man ska införa en kilometerskatt på tung trafik i Sverige på 14 kronor per mil. Det skulle betyda att alla varor i Sverige blev dyrare för oss konsumenter och det skulle betyda försämrad konkurrenskraft för svenska företag när de blir dyrare att skicka iväg.

Här är programmet för vårt besök i Växsjö;
9:00

företagsbesök på Sveriges Åkeriföretag Småland-Ölands kontor i Växjö med lastbilsskatten som tema. Regionchef Magnus Gunnarsson tar emot oss.11:00
företagsbesök och lunch på Korrö vandrarhem i Linneryd, med restaurangmomsen och den halverade arbetsgivaravgiften för unga som tema. 2012-års turistentreprenör i södra Småland, Ola Abrahamsson, tar emot oss.
http://www.korro.se/


13:00
företagsbesök på Nelson Garden i Tingsryd, med entreprenörskap och den halverade arbetsgivaravgiften för unga som tema.
 http://www.nelson.se/

14:30
Städ & Miljö HB i Tingsryd. Steve Frost berättar om sin syn på RUT-reformen


15:30
fika på Börjes hylla i Tingsryd. Sveriges mest prisvärda fika finner vi i Småland.
http://www.borjes-tingsryd.se/CM.php?PageID=122661Inga kommentarer: