Sidor

tisdag 29 januari 2013

65-14 mellan statsministern och socialistledaren..

Dagens Industri har gjort en enkät om vem svenska jobbskapare - företagarna - har störst förtroende för, och Statsminister Fredrik Reinfeldt vinner den jämförelsen med 65-14 mot socialistledaren.

http://www.di.se/artiklar/2013/1/28/naringslivet-tror-pa-reinfeldt/

S har föreslagit i sin skuggbudget fördubblade arbetsgivaravgifter på unga under 26 år, höjd bolagsskatt, fördubblad restaurangmoms, införande av kilometerskatt på tung trafik på 14 kronor per mil. Utöver det vill mp snabbavveckla all kärnkraft och v vill införa gruvskatter. Mp kräver en flygskatt i Sverige och mp vill även höja momsen på flygresor. V kräver ett återinförande av dödsskatt i Sverige - arvs och gåvoskatt, och även förmögenhetsskatten. V vill ta bort jobbskatteavdraget och s vill försämra det. V vill ta bort Rut och rutavdraget och s vill delvis ta bort avdragen.

Tillsammans skulle det vara en giftcocktail och en skattechock, som skulle leda till högre arbetslöshet i Sverige. Sedan 2006 har över 200 000 fler fått jobb men med skattehöjningar från 30 miljarder till 90 miljarder som v kräver så vore det direkt förödande för arbetslinjen i Sverige. Det är alltså en rättvis bild som DI ger idag om förtroendet för statsministern jämfört med socialistledaren.


- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer: