Sidor

torsdag 20 december 2012

S i Gävle skänkte bort den kommunala Furuviksparken till privata ägare som sedan tjänade 24 miljoner på att sälja parken vidare.

En av Gävle kommuns sämsta affärer någonsin måste vara Furuviksparken. Först drev s parken med stora förluster. När man kom till insikt om att den borde säljas så sålde man inte parken på riktigt utan man skänkte bort parken till dåvarande vd. Eftersom vd inte hade några pengar så fick han och övriga personalen som var delägare med 20% 12 miljoner i kassan av kommunen. Hälften av det skulle betalas tillbaka när parken gick med vinst men det struntade man i att göra, och s styrda Gävle krävde inte heller tillbaka pengarna. Det kan bero på enligt min mening att s kommunalrådet Carina Blank reste mycket med företagsledningen till USA och då ville man inte stöta sig med parkens ledning.

När sedan parken såldes vidare till andra köpare så gjorde köparen en vinst på 24 miljoner eller om man så vill - en stor förmögenhetsöverföring från Gävleborna till det privata bolaget. Förvaltningsrätten upphävde Gävle kommuns beslut om att efterskänka 6.5 miljoner till köparna - som alltså gjorde en vinst på 24 miljoner - och vid det senaste kommunfullmäktige så ställde jag frågan vilka juridiska åtgärder s styrda Gävle kommun har gjort för att få tillbaka pengarna och svaret från s var  - inget.

Så här kan vi inte ha det i framtiden och det är viktigt att vi får slut på svågerpolitiken som råder i s styrda Gävle. Genom kontakter så kan enskilda personer få stora fördelar av socialdemokraterna och den vänskapskorruption som kan råda mellan delar av näringslivet och socialdemokraterna måste brytas. Alla ska behandlas lika (bra).

Det är bara en av anledningarna till att du ska stödja alliansen och Nya Moderaterna i det kommunala valet också 2014.

Inga kommentarer: