Sidor

torsdag 20 december 2012

Vilken företagskultur finns det inom de kommunala bolagen i Sandviken?

GD och AB skriver idag och igår om härvorna inom Sandvikens Energi och den företagskultur som verkar finns inom de kommunala bolagen i s styrda Sandvikens kommun.

All heder åt Tomas Roslund som helt ideellt har tagit fram alla fakta i härvan men frågan man ställer sig är varför inte det normala kontrollsystemet har fungerat? Har de som attesterat fakturorna och reseräkningarna inte vågat säga till om alla felaktigheter?  Hur har de ansedda revisionsbolaget kunnat släppa igenom granskningen? Det här har väckt många frågor om hur revisionen fungerar i Sandvikens kommun.

Så här kan det bli när ett parti har styrt för länge och demokratin därför har satts ur spel. Det vore en välgärning för alla om s fick ta en lång timeout efter valet 2014 och ska det kunna hända så måste alliansen bildas på riktigt i Sandviken, och för det bär alla ett ansvar att det kommer till stånd. Det gäller att komma ihåg att person alltid måste stå tillbaka för samhällets bästa och ska Sandviken få ett bättre styre så måste alliansen ta över även Sandvikens kommun.

Det var få som troddde att det skulle gå så bra för alliansen före valet 2006 och ni kommer ihåg vilket parlamentariskt kaos det skulle bli enligt media efter valet 2010 men så har det inte blivit alls. Tvärtom så tar alliansen ansvar för hela Sverige varje dag och sakta men säkert förbättrar vi Sverige till det bättre. Det förtjänar även Sandvikens kommun och övriga kommuner i länet. Den största skillnaden över att det blir ett kompetent styre i kommmunera i Gästrikland kommer de kommunanställda att märka. Det ska vara roligt att gå till jobbet för då gör man ett bättre jobb. När medarbetarna får göra det som är bra för kommuninvånarna istället för att göra det som är bra för det socialdemokratiska partiet så blir det också roligare och bättre att vara anställd i det offentliga.

Inga kommentarer: