Sidor

tisdag 27 november 2012

s styrda Sandvikens Energi verkar inte ha haft full kontroll på verksamheten.

Arbetarbladet skriver idag om Tomas Roslund granskning av det kommunala bolaget Sandvikens Energi som styrs av socialdemokraterna.

Det är mer än märkligt att det är en företagare i Sandviken som granskat bolagets spritorgier och övriga missförhållanden. Hur har socialdemokraten som är styrelseordförande tänkt när han attesterade reseräkningarna för ledande befattningshavare? Reflekterade han inte över de stora mängder alkohol som förekommit?

Var har Sandvikens kommuns tjänstemän befunnit sig när man skulle revidera bokföringen? Har  man nu anmält sig till Skatteverket med begäran om självrättelse över att man har yrkat avdrag för kostnader som inte kan visa ska beviljas avdragsrätt?

Uppenbarligen har det kommunala bolaget som styrs av socialdemokraterna större brister än man kan föreställa sig och det är bra nu om man genom en oberoende och framförallt utanför kommunens kontroll reviderar bolaget. Det verkar som att Sandvikens Energi har haft för gott om intäkter så att man inte har behövt hushålla med resurserna.

All heder åt Tomas Roslund för hans gedigna arbete och vore jag socialdemokratiskt kommunalråd i Sandviken så  skulle jag åka förbi Tomas med en stor bukett röda rosor och tacka honom för hans arbete.

Inga kommentarer: