Sidor

fredag 21 september 2012

Gör Radio Gävleborg skillnad på granskning av partiers företrädare?

Det är bra att media granskar oss förtroendevalda och det är naturligt att ljuset är särskilt på oss moderater eftersom vi är det stora statsbärande partiet i Sverige men det är inte utan att man blir förvånad över den skillnad som Radio Gävleborg gör i sin granskning av socialdemokrater och Moderater.

Låt mig ta några exempel. I Hofors fanns det en ledande politiker i kommunen (nämndsordförande) från s som uppträdde under falskt namn i kommentarer mm och som Arbetarbladet avslöjade i en stor artikel. Radio Gävleborg var tyst om nyheten. Knäpptyst.

Ungefär samma tidsperiod fanns det en ersättare i en kommun från m som skrev en dumhet och detta ägnade SR Radio Gävleborg timmar i sina sändningar liksom man nyligen ägnade sig åt ett antal inslag om en moderat företrädare.

Nu har riksmedia uppmärksammat ett osedvaligt dumt inlägg från en socialdemokratisk riksdagsledamot och som båda lokaltidningarna skriver om idag- liksom TT som skickat ut ett telegram i ämnet, och SVT har också uppmärksammat det. Vad gör då Radio Gävleborg- där personen ifråga varit flitig gäst i studion. Man är knäpptyst. Det finns inte en liten rad ens på deras hemsida.

Betyder det att Radio Gävleborg ställer högre krav på Moderata företrädare jmf med socialdemokratiska? Eller finns det personliga kopplingar mellan stationens anställda och politiker från s som gör att frågan blir jobbig? Eller gör SR Radio Gävleborg en helt annan nyhetsvärdering än alla andra medier?

Själv är jag förvånad över att två ledande socialdemokrater inom loppet av 6 månader använder samma avskyvärda liknelse vilket antyder ett kulturproblem för s.

Det vore faktiskt intressant att få en förklaring och nyhetschefen eller Leif Eriksson får gärna svara mig här på bloggen.Inga kommentarer: