Sidor

fredag 21 september 2012

Det är inte värdigt att låta en människa dö i sin egen avföring på s styrda Gävle sjukhus.

Igår fick jag bilder till min mobiltelefon från en förtvivlad anhörig som har en mor som ligger döende på Gävle sjukhus. Bilden var så obehaglig så att jag ville helt enkelt inte titta på den och den är överhuvudtaget inte publiceringsbar.

Bilden visar en kvinna som ligger i sin egen avföring på en avdelning på Gävle sjukhus.

Det är inte värdigt ett välfärdsamhälle att man i Sverige 2012 ska vara tvungen att avsluta sitt liv på det här sättet. Det är direkt skrämmande att inte s har anslutit sig till alliansens linje om att det behövs en hospicevård. Det är min ena synpunkt. Den andra är att oavsett vilket så ska man som anhörig kunna lita på att den offentligt ägda och drivna vården vi har i länet bemöter människor med respekt och värdighet.

Det är viktigt att när vi i alliansen tar över ansvaret för sjukvården i länet från socialdemokraterna bygger in kontroller i sjukvården så att den granskas och övervakas så att detta inte kan ske. Det kommer inte att hjälpa den här familjen just nu men efter 2014 så ska inte patienter behöva avsluta sitt liv i sin egen avföring på sjukhuset i Gävle.

Inga kommentarer: