Sidor

fredag 6 juli 2012

Håller s i länet på att haverera?

Socialdemokraterna i länet har stora svårigheter. I Ljusdal vägrar man vara med i en arbetsgrupp som ska tillsätta en ny utbildningschef - för att man inte ensam får bestämma vem som ska få tjänsten. Konsekvensen av det är att det är nu den politiska majoriteten i Ljusdal som via en rekryteringsgrupp tillsätter chefen. Alla partier utom s och v ingår i den gruppen. Om detta har Ljusdalsposten skrivit omfattande och igår hade Lasse Molin mfl en utmärkt debattartikel i ämnet i Ljusdalsposten.

I Hofors så har en ledande socialdemokrat som är nämndsordförande ägnat åtskilliga timmar åt att kommentera och blogga anonymt under två falska namn för att misskreditera politiska motståndare vilket Arbetarbladet har rapporterat om.

Idag så går s till attack mot mig i Gävle och Arbetarbladet har en artikel om ett "bloggkrig" mellan mig och Elin Lundgren och Raimo Pärssinen. Helt ärligt så visste jag inte ens att de båda bloggar men uppenbarligen så gör de två s ledamöterna det. Vad är det då som har fått dem att gå i spinn?

Tydligen det enkla faktum att jag återkommande talar om att s samarbetar med sd i vissa frågor i Riksdagen, vilket var och en som läser ett riksdagsprotokoll kan se. Detta skrev även Hans Backman om, folkpartiets riksdagsledamot i veckan, gällande hemspråksundervisning där Hans konstaterade att s v och mp samarbete med sd riskerar att göra att utrikesfödda nu inte kommer att få modersmålsundervisning för sina barn i skolan.

S försöker alltså flytta fokus från att de sviker sitt löfte till väljarna. Vi i alliansen gör vad vi sa före valet - isolerar sd och ger dem inte något som helst inflytande - medan s ger dem en påverkan genom att rösta tillsammans med sd.

Hoforsbloggen har kommenterat s agerande med sandlådedebatt och det ligger nära till hands att hålla med - om det inte vore så att sakfrågan faktiskt är mycket allvarlig i grund och botten.

Låt mig också vara tydlig. I en demokrati får alla partier arbeta tillsammans hur de vill. Det är inte det jag har synpunkter på - även om jag beklagar det. Vad frågan handlar om är alltså varför man inte står upp för sitt besked till väljarna före valet. Den som är utrikesfödd och röstade på exempelvis s - hur känner sig den personen idag. Hur känner sig alla andra som röstade på s i tron om att man inte skulle ge rasister det minsta inflytande i svensk politik? Det är sakfrågan - oavsett om s tycker den debatten är jobbig eller inte.

Jag noterar att s smutskastningsstrategi även är sanktionerad på högsta nivå eftersom Aftonbladet avslöjar idag att s medvetet har försökt att sabotera alliansens olika dagar under Almedalsveckan.Inga kommentarer: