Sidor

fredag 20 april 2012

Träff med arbetsökande hos Miroi i Gävle men AF Sandviken ville inte betala en buss till Gävle eftersom det skulle vara "moderat propaganda"

Idag på förmiddagen så var jag inbjuden till Miroi för att berätta för arbetssökande om vad vi i alliansen gör för att skapa fler jobb i Sverige, men framförallt från mitt perspektiv föra en dialog om vad de vill att vi ska göra mer av för att den individuella personen ska få ett jobb.

Det var 250 personer som var inbjuden men enligt uppgift så vägrade Arbetsförmedlingen i Sandviken att bekosta buss till Gävle för deltagarna från Sandviken eftersom det skulle vara "moderat propaganda" som deltagarna skulle komma till. Det är i sig ett mycket märkligt påstående från Arbetsförmedlingen i Sandviken men speglar förmodligen den politiska tillhörigheten hos den personen på AF. Sammanlagt var det alltså runt 100 personer som träffades på Folkets Hus i Gävle.

Vi hade en bra dialog och det var många av dem som kom till mötet som var våldsamt kritiskt mot Arbetsförmedlingen. Man tyckte inte att man fick det stöd och hjälp som man förväntade sig. Vidare var man kritiskt mot FAS 3 som man tyckte var förvaring - framförallt från dem som kom Sandviken som var på en Syverkstad. Det man ville ha mer av är mer praktik och mer lärlingsplatser så att man verkligen får visa arbetsgivare vad man kan. Det var också många som uttryckte att de hade för låg ersättning, och det gällde framförallt de som inte hade varit med i a-kassa, vilket pekar på att a-kassan borde vara obligatorisk. Jag fick många synpunkter med mig som jag kommer att ta med mig i arbetet i Sveriges Riksdag.

Det var ingen som ville gå tillbaka till ett system där man förtidspensionerade människor istället för att försöka hjälpa tillbaka dem till jobb. Det bär jag också med mig.3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag var på plats inbjuden eller snarare tvingade av Miroi. Det var extrem politisk propaganda.

Anonym sa...

Det var politisk propaganda Lars

Anonym sa...

Hej Anonym!
Vad heter du/ni i förnamn? Är vi kanske släkt eftersom vi har samma efternamn?
//Kalle Anonym (opol)