Sidor

lördag 21 april 2012

Sven Johansson har rätt i Arbetarbladet - varför är s så tyst om rasismen i Gävle?

Sven Johansson skriver en krönika i Arbetarbladet idag där han ställer frågan om varför det är så tyst i samhällsdebatten i Gävle om rasismen. Han skriver det inte rent ut men uppenbart är krönikan ställd till socialdemokraterna och jag delar hans uppfattning. Om vi inte etablerade partier tar diskussionen så kommer vi att låta de rasististiska partierna sverigedemokraterna, nazister och svenskarnas parti mfl sätta dagordningen i dessa frågor. Mitt bidrag i år har varit den rapport som jag tagit fram som visar utrikesföddas betydelse för Sverige och Gävleborg. Det är över 8 000 personer som är utrikesfödda som går till jobbet varje vecka och det är många som driver företag som är utrikesfödda. Sammanlagt är det cirka 3000 personer i länet som har ett jobb tack vare någon som är utrikesfödd.

Men s är tyst. Raimo Pärssinen och Elin Lundgren som är s-riksdagsledamöter i Gävle är tysta i dessa frågor. Betyder det att de inte har någon uppfattning? Delar de sverigedemokraternas problemformulering att en utrikesfödd läkare är ett problem för länet? I en debatt i Riksdagen på frågan om just utrikesfödda läkare så sa rasisten från sd att det är bättre att en utrikesfödd läkare inte flyttar till Sverige utan verkar i sitt eget land.

Jag har inte sett någon socialdemokrat lyfta fram utrikesföddas betydelse  i något sammanhang och det vore bra om socialdemokraterna tog Sven Johanssons uppmaning på allvar.

1 kommentar:

Swemyth sa...

"Det är över 8 000 personer som är utrikesfödda som går till jobbet varje vecka"

Går de till jobbet varje dag också? Eller varför skriver du som du gör?