Sidor

tisdag 20 mars 2012

ProMA vill köpa och utveckla Fjärran Höjderbadet i Gävle kommun skriver man i ett pressmeddelande..

 

ProMa vill köpa och utveckla Fjärran Höjderbadet


Företaget ProMa vill köpa Fjärran Höjderbadet och utveckla det till en av Sveriges bästa badanläggningar. Kommunen har skrivit en principöverenskommelse med företaget som gäller fram till 20 april 2012. Det innebär att ProMa får möjlighet att fördjupa sig i anläggningens status och de ekonomiska förutsättningarna.

Budet från ProMa innebär att man betalar ca 90 miljoner kronor för fastigheten och redan första året planerar man att investera 45 miljoner i bland annat i nytt barnlekland, äventyrsland och en vattenrutschbana. Två år senare planerar man en större utbyggnad för 115 miljoner kronor. Den etappen innehåller bland annat utbyggnad av relax, gym och en ny multibassäng.

Gävle kommun kommer att säkra tillgången till anläggningen genom att hyra den för föreningsverksamhet, simskolor osv. Även öppettider och prislista kan regleras i ett 20-årigt hyresavtal. För detta skulle kommunen betala ca 12 miljoner kronor om året, vilket motsvarar dagens kostnad för Fjärran Höjderbadet. Personalen på Fjärran Höjderbadet erbjuds anställning hos ProMa.

– Det är oerhört positivt för Gävle att en privat aktör vill köpa Fjärran Höjderbadet och investera ytterligare 160 miljoner kronor i anläggningen, säger kultur- och fritidschef Kajsa Ravin.

– Det kan utvecklas till en fantastisk attraktion och friskvårdsanläggning för både Gävlebor och gäster. Vi kommer också att säkerställa simundervisning för barn, föreningarnas tillgång till vatten och allmänhetens tillgång till motionssim.

Företaget ProMa startades år 2004 och ägs av Ulf Isaksson, (expert på bad och relax), Peter Eriksson, (träning och friskvård) samt Rickard Hansson (ekonomi, projekt och fastighet). Tidigare har man bland annat byggt om och förädlat Grand Hotel i Stockholm, byggt äventyrsbad i Borlänge och idag driver man även Sollentuna Sim och Sporthall. Mer finns på www.proma.se.

– Att få utveckla en friskvårdsanläggning som har så mycket potential var avgörande för vårt beslut att lämna bud på Fjärran Höjder. Vi ville göra något som ingen annan gjort och vad är bättre än en riktig vattenrutschbaneanläggning? säger ProMas VD Richard Hansson.

Inga kommentarer: